On sanottava kärkevästi Elämän matkalla

Ollako duunarin vaiko hallituksen kyynisellä linjalla?

  • Ollako duunarin vaiko hallituksen kyynisellä linjalla?

Satakunnan Kansan toimittajan Sakari Muurisen haastattelema kansanedustaja Vasemmistoliiton Jari Myllykoski on omasta mielestään aika ajoin marginaalissa omiensa joukossa. Marginaalin voi tulkita niinkin, että ihminen on ikäänkuin pienessä poterossa tai on kaivautunut sinne ihan itse. Ensinnäkin Myllykoski haluaa esiintyä vain duunarina. Hän on hyvä siinä, sillä hän on taustaltaan asiantuntija erikoisesti suurteollisuuden työntekijöiden edustajana.(SK 31.7.2017)

Ikävä kyllä – näin meidän naisten kannalta – me olisimme myöskin tarvinneet kansanedustajatason puolustajan oman alamme asioissa. Sellaiseksi ei Myllykoski ole ilmottautunut. Tosin hänen on helpompi olla suurten teollisuusalojen asialla sillä niiden työpaikoissa on hyvä palkkataso, riittävän elannon antava työtuntimäärä, työturvalait, työterveyshuolto ja vahva lakkoase tarvittaessa. Nykypäivän duunaria on tältä pohjalta helppo puolustaa. Mutta Vasemmiston kansanedustajien on ajateltava työntekijäjoukkoja laajemminkin vaikkeivat kaikki työntekijät ole vielä tunnistaneet itseään työläisiksi ja etujaan ajamisen arvoisiksi.

Naisalojen palkkauksen, työolojen parantamisen sekä edunvalvonnan voima ei näy esimerkiksi Tehyn, Superin, Pam:n taikka JHL:n naistyövoima-aloilla. Lakkoase on heikko näissä töissä. Naisia on helppo sortaa poliitttisellakin tavalla kuten tämä hallitus on tehnyt valikoidusti ajamalla Kikyn ja lomarahojen anastamisen 30 % sekä pelottemalla hoitoaloja, että ne saavat olla säästötalkoiden tekijöitä pienillä henkilökuntamäärillä. Naisten asioiden ajamiseen tarvitaan nyt kovaa poliittista sanansaattajaa, sillä itse työn jälki koskettaa koko yhteiskuntaa ja erityisesti puolustuskyvyttömien hoivaa ja ihmisoikeuksia.

Kansanedustaja Myllykoski haluaa erotella vasemmistoleiriä duunareihin ja vihervasemmistoon. On siis uudenajan duunareita ja niitä kovia vanhoja duunareita, joita on vieläkin elossa. He ovat alituiseen kelvanneet pelotteeksi entisaikojen korpikomministeina. Valitettavasti eräät eivät vielä tänäkään päivänä kestä nykyisen Vasemmiston muuttumista uuden ajan moniarvoiseksi puolueeksi. Mietin, eikö sekään riitä ihmisille, että Vasemmistoliitto on selkeästi ainut puolue, joka on rauhan asialla ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Se näkyy selvästi, että puolue vastustaa Suomen hivuttamista Natoon. Lehdistön uutisaiheiksi haetaan sensijaan kettutarhaus, uuden ajan avioliittolaki sekä kasvisruokapäivät kun puhutaan Vasemmistoliitosta.

Kansanedustaja Myllykoski tuntee saaneensa satikutia puolueeltaan sillä hän uskoi koko poliittisen kesäteatterin jälkeenkin, että kova oikeistohallituskolmikko voi jatkaa. Hallitus oli torjunut Perusssuomalaisten puheenjohtajaksi valitun Jussi Halla-ahon hallituspuolueesta. Orpo ja Sipilä olivat ottaneet tykäpersut jatkoon. Pahinta tässä on se, että Halla-aho oli kuitenkin valittu demokraattisella tavalla puoluekokouksessa. Hän kelpasi hallitukseen alussa. Miksei puoluekokouksen jälkeen? Eipä ollut oikein, että Sipilän ja Orpon arvokysymykset mylläsivät koko hallituksen epäluotettavaksi. Tehtiin ruma temppu, demokratia unhotui.

Se oli hyvin hämmästyttävää. Hyväksyttiin heikkoa itsetuntoa omaavat poliitikot, jotka loikkasivat joukolla yhtäkkiä omasta puolueestaan. Sipilän erikoisesti olisi pitänyt kirkastaa arvonsa jo silloin kun hän kokosi hallituksen keväällä 2015. Hän ei tutustunut tarpeeksi hallituskokoonpanossa ja hallitusohjelmassa ihmisoikeuksien todellisisiin arvoihin. Näyttää siltä, että Sipilälle ei ole kirkastunut se vieläkään. Hän horjuttaa kaikkien suomalaisten perusoikeuksia ja tasavertaisuutta pakkosotella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

"...Valitettavasti eräät eivät vielä tänäkään päivänä kestä nykyisen Vasemmiston muuttumista uuden ajan moniarvoiseksi puolueeksi..."

Jos otetaan esille historiallinen tarkastelu, niin on todettava, että suomalainen työväenliike on tehnyt uskomattoman ponnistelun saavuttaakseen itselleen vihdoin ihmisarvoisen elämän turvaavat työehdot. Tässä prosessissa oli ikävänä sivumausteena se, että laitavasemmistolaiset pääsivät syöttämään liikkeeseen valheellista maailmankuvaa, jonka myötä energiaa tuhlattiin haaveiluun kommunistisesta maailmanvallankumouksesta yms. Tämä ei kuitenkaan hävitä pois sitä seikkaa, että työväenliikkeen taistelu on ollut upea ja uskomaton ponnistus. Myös monet vakaumukselliset laitavasemmistolaiset antoivat tähän taisteluun vahvan positiivisen panoksen, vaikka onneksi he eivät saaneet läpi yhteiskunnallista järjestystä koskevia näkemyksiään.

Jossain vaiheessa suomalainen työväestö saavutti aseman, jota voi pitää ihmisarvoisen elämän takaavana. Tämä oli kommunisteille tietynlainen tappio, koska ketään eivät enää kiinnostaneet heidän utopiansa. Silloin kommunistit keksivät että edistääkseen asiaansa heidän on pureuduttava länsimaisia yhteiskunta ylläpitäviin keskeisiin arvoihin ja moraalikoodistoihin, joihin on vaikuttanut mm. kristinusko, antiikin Rooman ja Kreikan moraalijärjestelmät sekä eurooppalaiset pakanauskonnot. Nämä murskatakseen kommunistit keksivät vihervasemmistolaisuuden eli kulttuurikommunismin, joka pyrkii kumoamaan länsimaiset yhteiskunnat rapauttamalla niitä ylläpitävät arvo-, uskomus-, perhemalli- ja sukupuoliroolijärjestelmät.

Siksi pidän tuota blogista lainattua lausetta erittäin ikävänä muistutuksena siitä, ettei Suomessa vieläkään ymmärretä sitä, mikä käytännössä on tuhonnut toimintakykyisen työväenliikkeen tästä maasta ja siitä, että tuohon moniarvoisuus-asiaan suhtaudutaan nykyisin täysin kritiikittömästi tiedostamatta, että sen taustalla on myös hajottavia voimia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ainoastaan johdonmukaista hyvinvointivaltion kehittämistä tuo nykyinen moniarvoisuuden tunnustaminen vasemmiston politiikassa - palkkatyöläisen asema on tosiaan parantunut sosiaalipolitiikkaan tehdyillä linjausten korjauksilla 1960-luvun alussa lähtien systemaattisesti nousevalla "hyvän kehällä" ja nyt, kun työntekijän toimeentulo varmentuu ansiosidonnaisen sosiaaliturvan avulla jo kohtuullisessa määrin, on aikakin panostaa hyvinvointia kumuloivasti eriarvoisuuden lieventämiseen tukemalla ihmisoikeuksien toteutumista.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Tulkintasi laitavasemmistosta Jouni Borgman sekä valheellisesta maailmankuvasta ovat hyvinkin totta mutta sitä eivät itse vasemmistolaisetkaan tänä päivänä erittele tai eivät ymmärrä. Sinä sen nyt sanot tässä varsin selvästi.

Kristinuskosta puheen ollen viime eduskuntavaalien aikaan kävi eräs, todennäköisesti kokoomuksen kannattaja sanomassa Vasemmiston teltalla suunnilleen näin, että ei ole hyvä olla jumalaton ja kirkosta eronnut. Että hyvin ovat provokaattorit aivopesseet kansaa kuten kirjoitat kulttuurikommunismista.

No, vanhempi pitkänlinjan vasemmistolainen naispoliitikko katsahti sanojaa ja totesi, että hänellä itsellään on paljon lapsia ja lapsenlapsiakin kymmenen. Kaikki ovat kastetut ja kuuluvat Suomen evankelisluterilaiseen seurakuntaan. Tämän esimerkin lisäksi olen itse saanut varsin paljon rapaa niskaani siitä minkälaisen puolueen jengissä olen hengaillut vuosikaudet. On peloteltu, että minut listitään vaikeina aikoina ensimmäiseksi tai, että puolueeni on suorastaan auringonlaskun puolue tai että puolue on vihervasemmistolainen.

"Työväenliikkeen taistelu on ollut upea ja uskomaton ponnistus."

Olen erittäin otettu tästä lauseesta. Jatkan tutustumista työväenliikkeen historiaan.

Uskon, että työläisnaisten kestokyky alkaa olla äärimmillään ja siihen on tultava muutos. Senaatintorin mielenosoitus oli alkusoittoa.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115749-nain-yleis...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tässäkin moniarvoinen punavihreys paljastuu vain harmaan yksiarvoiseksi.

Jos joku uskaltaa puhua duunarmiesten puolesta iskevät päivystävät feministiemakot ja tätimiehet.

Kummallista, että juuri duunarit ovat aina sylkykuppeina. Eivät toimihenkilöt, ykemmättoimihenkilöt, valtion ja kuntien viroissa olevat. Vaan heikomassa työmarkkinasemassa olevat. Jatkuvat lomautukset, uudentyöhaku, matalat ansiot jne.. lyhyempi elinikä ja korkea syrjäytymisen riski keskittyvät näihin ammatteihin. No duunarit ovat olleet vasemmiston halveksunnan kohde aina. Äänestyspäivä on poikkeus.

Liittojesi listalta ainoastaan pamilaiset ovat yhtä huonossa asemassa. Julkisten vakkaat työsuhteet ja hyvä palkkaus nostavat heidät eri sarjaan. Pamista löytyy oikeita matalapalkkaisiakin ja näistä meidänkin töistä. Matalapallkainen 60% mediaanipalkasta. Eli noin 1800brutto. Kaveri meni ugin autotehtaalle 11€ tunnissa 168h kuukaudessa. Siitä voi laskea. Hyvinkin voi ansaita. Mutta vaatii aivan valtavaa työtuntimäärää ja hyvää tuuria.

Terveisii vain.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Lehden haastattelu on artikkelina rakennettu "myyvästi" otsikkoaan myöten - Myllykoskella ei tiettävästi ole tarvetta asetella "duunareita" ja "puuhareita" vastakkain...

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Ohoo JP Lehto! Miten entisestä sosiaalidemokraatista on voinut tulla noin katkera ihminen joka vetää herneen nenäänsä alta minuutin? Valitan! Saat heti kättelyssä jättää nuo "päivystävät feministiemakot ja tätimiehet kun keskustelet kanssani. Voit keskustella asiallisesti sillä sinullahan näyttäisi olevan tuollaista työväenluokan tuntemusta mikä minua kiinnostaa. Ja varmastikin sinulla täytyy olla henkilökohtaisia kokemuksia miten poliittinen valtapeli esimerkiksi toimii. Päämäärä sumenee kun oma etu astuu kuvioihin, kuulema.

Kun analysoin Jari Myllykosken haastattelua Satakunnan Kansassa hän sanoo: "Että vihervasemmistolaiseksi muuttuneella puolueella on perusarvot kunnossa, mutta yltiöpäisyys tuntuu ikäänkuin "ruodolta kurkussa." Jari, toisin kuin sinä ei sentään lähde halveeraamaan naisia ja niitä "tätimiehiä".

Se tiedetään, että Myllykoskea jurppinee, että hän sai vähäisen kannatuksen viime kerralla kun Vasemmistossa valittiin uutta puheenjohtajaa. Lievityksekseen hän tietää, että puoluekokousten valinnat ovat harvainvaltaa. Koko jäsenistön pitäisi äänestää. Muttei tästä enempää sillä kirjoitin tästä jo tänään.

Toisekseen Myllykoskea harmittaa, että hän otti erilaisen kannan kuin Vasemmistoliitto hallituksen jatkosta kun Jussi Halla-aho oli valittu. Halla-aho on valittu laillisesti puolueensa johtoon. Ja piste.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Feministien twitter päivityksissä käytetään melkoista kieltä. Miksen siis minäkin voi käyttää. Ai niin, ne oli niitä sorrettuja sortajia.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Sovitaan Jp Lehto, että sinä olet minulle yksilö, ainutlaatuinen ihminen johon olen juuri tutustumassa. Siksikin mielenkiintoinen, että minä pidän väittelystä. En tunne noita virallisia feministipiirejä, enkä pysty olemaan kaikenmaailman Twittereissä ja Messengereissä. Täytyy olla arjentöissä kiinni: Eilen puutöissä ja tänään tuhoan vanhat lumput ja tapaan kutojanaisia neulekahvilassa.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Juho Antikaiselle. Kyllä, olet oikeassa. Otsikko oli: Enemmän punainen kuin vihreä. Toimittaja Muurinen on taitava kirjoittaja, joka juuri otsikoillaaan koukuttaa lukijan avaamaan koko jutun.

Artikkeliin oli syötetty kuitenkin liian paljon asiaa -tosiasioita ja vääryyksiä kyllä joihin Jp Lehtokin viittaa. Asioita ei ole avattu kunnolla. Kaikenkaikkiaan jutusta jää synkkä vaikutelma työssäkäyvien tilasta vaikka ja ainakin minun tuntemani sattuvat saamaan hyviä ansioita teollisuuden kolmivuorotyössä.

Toisaalta tämä artikkeli antaa vaikutelman siitä, että hallitus ei ole puuttunut TYÖTTÖMIEN todellisiin ongelmiin vaan se haluaa kyykyttää työttömiä. Kokkolan kaupungin kerrotaan palkanneen pitkäaikaistyöttömiä vaikka todellisuudessa heidän pakottamisensa kitkemään käsin vieraskasveja auttaa kuntia välttämään Kelan sakot.

Kunnat siis erikoisesti ovat kunnostautuneet tässä pakottamalla työttömät työmarkkinatuen ja 9 €uron kulukorvauksella pakkotoimintaan. Se ei ole ole oikeaa työtä, se on orjatyötä. En löydä Muurisen artikkelista asiavirheitä mutta lehdistö tekee paljon kevytjournalismia joita täytyy lukea tarkalla silmällä.

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/jari-myllyk...

Toimituksen poiminnat