On sanottava kärkevästi Elämän matkalla

Jussi Niinistö ja muut - yksikään ei vakuuta enää

  • Paavo Väyrynen puhumassa kutsuvierailleen Euroopan parlamentissa Brysselissä 2016
    Paavo Väyrynen puhumassa kutsuvierailleen Euroopan parlamentissa Brysselissä 2016

Puolustusministeri Jussi Niinistö on ponnahduttanut itsensä Suomen valtakunnan kärkimieheksi puolustuspolitiikassa – jopa ohi presidentti Sauli Niinistön. Erikoistoimittaja Varjuksen mukaan nuori Niinistö oli myös kuitannut aiemman suosikkiulkoministerimme Erkki Tuomiojan mielipiteen suursotaharjoituksesta: Eki-Setä ärisee. Sedittely on nuorempien miesten arvolataus. Vanhemmat pannaan setäruotuun, toki Jussi Niinistö ei asian yhteydessä laittanut Yhdysvaltain puolustusministeri Mattisia. Jussi Niinistö tarjoili sensijaan hänelle ylväästi suursotaharjoituksia vuonna 2020 Suomessa, meidän maaperällämme. Mattis ei ottanut asiaan jukisesti kantaa Suomen käynnillään hiljan.

 

Kansan suussa nyt sotaministeriksi tituleerattu Niinistö asetti toista kauttaan tavoittelevan presidentti Sauli Niinistön ahtaseen asemaan, nolasi itsensä ja saattoi suomalaiset hämmennyksen ja pelon tilaan alkajaisiksi. Mutta me emme ole pelkureita. Presidentti Trump oli sanonut Sauli Niinistön Yhdysvaltain käynnillä lyhyesti, että Suomi on hieno maa. Se lämmitti mieliä. Me tiedämme, me olemme hieno kansa. Aiemmat valtionpäämiehemme ja poliitikkomme ovat tehneet harkittua ja arvokasta rauhantyötä Suomesta käsin. Tämän lisäksi suomalaiset arvostavat syvästi isiemme, sotilaidemme uhrauksia ja sitä, että olemme yhä olemassa kansakuntana. Kunnioitamme nuortemme maanpuolustustahtoa ja sitoutuneisuutta sekä itsenäisyyttä, joka meillä on vielä.

 

Entä kuinka 100-vuotias Suomi muuten makaa? Vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeisessä ajassa on ollut kolmiosainen näytelmä: Viimeinen huipentuu tammikuun 2018 presidentinvaaleihin. Siihen liittyy salaiseksi aiottu, anonyymien asiantuntijoiden mietintäryhmä. Se on antanut mielikuvituksen lentää kuinka meidän presidentinvaaleihimme vaikutetaan. Venäjän osuudeksi on - kuinka muuten - arvioitu 50 %, lopulle määrittelemättömälle annettiin toiset 50. On ollut karkeaa puhetta salamurhista, terrori-iskuista ja siitä miten Kremlin ehdokas voittaisi. Vähän huvittavaa puhetta näin tavallisen kansalaisen mielestä. Todellisuudessa Venäjällä kuten Yhdysvalloissakin tiedetään varsin hyvin, että Suomen presidentin valtaoikeudet ovat olemattomat heihin verrattuna. Viimeaikaista hallitussoooilua katsellessani, olen tullut vakuuttuneeksi, että presidentin valtaoikeudet ovat liian hatarat.

 

Ne ovat niin vähäiset, että puolustusministeri Niinistö pystyi saapastelemaan presidentin yli ja pääministeri veti äkkiä U-kiepin pilvissä koneessaan matkalla presidentin luo muka hallituskriisiä selvittämään. Hallitus olisi pitänyt kaataa tuolloin, jos presidentillä olisi ollut valta hajottaa se. Täällä maan sisällä siis toimitaan ja vaikutetaan, ei käsittääkseni USA:sta, Venäjältä tai Ruotsista käsin. Sauli Niinistö on itse virittänyt ajoissa SN-kansanliikkeensä. Hän onnistui keräämään yli 150000 kannattajakorttia. Ja kauhistus! Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvinen kannustaa nyt kovin joukkojaan ja hän pelkää, että tuo SN- kansanliike on poliittinen Troijan hevonen. Hevosen uumenissa viedään keskustalle kuuluvia ääniä keskustan omien äänestäjien avulla kokoomukselle. Näin ollen Matti Vanhanen, keskustan oma ehdokas olisi huonossa hapessa presidentinvaalin alkumetreiltä asti.

 

Keskustan pääministeri Juha Sipilän vaikuttaminen on ollut tylyä alkaen 2015. Joka tavalla hän torjui kunniapuheenjohtajansa Paavo Väyrysen kertoi Väyrynen kirjassaan. Päähuomioni kirjasta oli, että Sipiläkin vähätteli pappamiestä, Väyrystä. Oli hyvin arveluttava siirto panna Väyrynen vahakabinettiin. Nyt Väyrynen kuuluu karanneen sieltä, savumerkit näkyvät selvästi Arkadianmäelle asti. Suomen oloissa erityinen ja kokenut poliitikko on siis täydessä vauhdissa. Kansalaispuolue on perustettu nykyisen keskustan ärsyynnyttämänä, sillä keskusta jätti puolustuskyvyttömät (sosiaalipuolen) matkasta hallitusohjelmassaan vastoin Santeri Alkion periaatteita.

 

Paavo Väyrysen ympärillä näkyy yltyvä kansanliike. Pienet aktiiviryhmät ovat tehneet lyhyessä ajassa suuren työn: Kannattajakortteja on kertynyt 10 000. Väyrysen Uuden Suomen blogin innostamana keräystä jatketaan kiivaasti. Jos Väyrynen pääsee Kansalaispuolueen presidenttiehdokkaaksi, silloin syntyy suuri poliittinen jännitysnäytelmä. Tapahtumilla on muutakin merkitystä kuin Suomen linjan kirkastaminen. Pelkkä Väyrysen ilmaantuminen näyttämölle tekee kauhunväristyksiä keskustalle. Jatkossa Kansalaispuolue voi murentaa keskustan aseman lopullisesti poliittisessa kentässä. Pitkässä juoksussa.

 

Kokoomuksen tilanne on toistaiseksi galluppien mukaan ykkönen mutta kun sieltäkin on sumuverho hälvenemässä, äänestäjät - eritoten naiset voiva kääntää selkänsä kokoomukselle. Samaan aikaan kun poiittinen kesäteatteri rävähti käyntiin kesäkuussa huomasivat kokoomuksen äänestäjät, sairaanhoitajat sekä muu julkinen sektori, että hallitus oli rohmunnut heidän kesälomarahansa ja se aikoo viedä rahoja kaksi vuotta lisää. Kikyllä kuritetaan naisia, lisätyöt ovat jatkuvia ja nämä kaksi yhdessä ovat synnyttäneet naisten raivon viime kesästä asti. Otetaanko vielä enemmänkin naisten selkänahasta sitä mukaa kun noita sodankäyntirahoja tarvitaan? Ainut työväenpuolue Vasemmistoliitto ei ollut hyväksynyt Kikysopimusta. Muistetaan, että ay-liikkeellä oli silloin isot sormet pelissä.

 

Koko hallitus on menettänyt uskottavuutensa toisen näytäntökauden - lehdistön nimittämän kesäteatterin aikaan. Kansan haluamat täysin laillisesti äänestetyt perussuomalaiset olivat 2015 kelpo ehdokkaita hallitukseen mutta yhtäkkiä perussuomalaisten kesäkuun puheenjohtajavaalien tuloksen takia – Halla-aho, Hakkarainen ja Huhtasaari-kolmikko alkoi maistua karvaalta kokoomuksen ja keskustan suussa. Nämä kolme perussuomalaista olivat liikaa kokoomus-keskustalle sillä näillä kolmella oli väärät arvot. Näitä vääriä arvoja ei saa olla poliittisessa kentässä, ei edes laillisella puolueella vaikkakin sieltä samasta leiristä oli aiemmin”lainattu ” hallitusneuvottelujen jälkeen kelpo ministerejä kuten Timo Soini ja Jussi Niinistö esimerkiksi.

 

Vielä kerran: He ovat siis entisiä PerusSuomalaisia, nykyisiä loikkareita, joiden nimi on Sininen. Kukaan ei ole äänestänyt heitä tehtäviinsä eduskunnassa. Kuinka kolmen H-ryhmän, joista yksi on todellinen työläinen, kansanmies Hakkarainen, arvot olisivat haitanneet hallituksen politiikkaa? Ei mitenkään sillä Sipilä-Orpo-Sinisen arvot ovat selvinneet myös kansalle: Terveyspuolen uudistuksesta tehdään markkinatavaraa, yksityistetään ja toteutetaan ministeriön aikoma vallankaappaus ja maakuntauudistus. Yhdessä koko SoTe-uudistus käy vaikeaselkoiseksi hallintonhimmeliksi ja toteuttamisaikeet luovat kauhun epävarmuutta terveyden- ja sosiaalipuolen henkilökunnalle, potilalle sekä asiakkaille. Potilaan on pakko valita puoleksi vuodeksi sotekeskus aiemman 2014 säädetyn valinnanvapausmahdolisuuden sijasta. Lisäksi asiakasmaksulain voimalla kaikkia ihmisiä varten sementoidaan uudistus. Silloin vähävaraisille ei ole edes verovaroillamme voittoa tuottamatonta lähiterveyskeskusta. Olen tästä hyvin huolissani.ja potilaat ovat vielä enemmän.

 

Ilkeintä tässä ajassa on ollut se, että hallitus auttoi halkaisemaan perussuomalaiset, se koukkasi toimittaja Lauri Nurmen mukaan matkaansa 20 henkilöä, joista osa jatkaa ministerintehtäviään hallituksessa. Nurmi ennakoi julkisesti tapahtumien kulun viikkoa ennen kuin se tapahtui. Tämä kaikki hämmentäminen on hallituksen mielestä edellee vain hauskaakin mutta se ei ole lainkaan hilpeää kun tavalliset ihmiset katselevat tuota näytelmää omassa arjessaan. Viihde on tarkoitettu yleensä lyhytaikaiseksi. Tähän kaipuuseen suomalainen menee teatteriin tai elokuviin. Politiikka sensijaan sekä lainsäädäntötyö että vastuu Suomen turvallisuudesta eivät saa olla härskiä viihdettä tai salailua. Kuinka kauan pääministerin Sipilän kevyet kommentit naurattavat eduskunnan istuntosalissa? Toivottavasti ei enää kovin kauaa. Nykyisen politiikan henkilöiden uskottavuus on vakavasti vaakalaudalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Ei näytä todennäköiseltä, että Väyrysen Kansalaispuolue "murentaisi Keskustan aseman poliittisessa kentässä", koska Kansalaispuolue ei ole kansalaisten puolue.

Se hyväksyy jäseniksi entiset ja nykyiset Europarlamentin tai Suomen Eduskunnan jäsenet sekä puoluehallituksen valitsemat asiantuntijat. Tukijäseneksi pääsee jokainen Suomen kansalainen.

Olen Sotainvalidien Veljesliiton Järvenpään Seudun Osaston tukijäsen ja puheenjohtaja. Yhdistyksen vuosikokouksessa meillä tukijäsenillä on puhe-oikeus, mutta ei päätösvaltaa, joka on vain varsinaisilla jäsenillä eli sotainvalideilla ja puolisojäsenillä.

Kansalaispuolueen esitteessä sanotaan, että tukijäsenet voivat tutustua puolueen toimintaan ja vaikuttaa siihen. Tämä on melko omituinen ilmaisu eikä anna tarkkaa ja selkeää kuvaa tukijäsenen asemasta.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Taisto Vanhapellolle. En ole politiikan osaaja vaan seuraaja ja olen täten mielikuvapolitiikan varassa. Ja kun en tunne Väyrystä henkilökohtaisesti en osaa sanoa minkälainen puoluejohtaja hänestä tulisi ja kuinka kauan hän olisi johtopaikalla. En ole perehtynyt Kansalaispuolueen esitteeseen.

"koska Kansalaispuolue ei ole kansalaisten puolue" Jollei ole, on erheellistä rakentaa sitä yhden suuren varaan vaikkakin oikein karismaattinen henkilö vetää puolueeseen ihmisiä ja tuo liikkuvia äänestäjiä.

Jotta poliittisella puolueella on kantavuutta ja tulevaisuutta nykymaailmassa se pitäisi alkujuuriltaan pohjustaa joukkuepelin luontoiseksi, jossa kaikki otetaan osallisiksi kokouksissa - vähintäänkin oikeutettuna mielipiteisiin. Ja tärkein asia on kuten tiedät ihmisiä pitää kuulla yli puoluerajojen. Ei siksi, että kerätään äänisä populistisessa mielessä vaan siksi, että elämä itsessään on iso asia: Selviäminen, rauha ja oikeudenmukaisuus.

Se on tosiasia, että nykymenossa ei pärjätä vanhoilla keinoilla eikä taideta pärjätä uusillakaan ideoilla. Kun keskusta yritti tulla kaupukipuolueeksi muutama vuosi sitten kävikin huonosti. Mari Kiviniemi vei keskustan murskatappioon, hänen piti sanoutua irti 16,4 % kannatuksella.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"En ole politiikan osaaja vaan seuraaja ja olen täten mielikuvapolitiikan varassa."

Ehkä sentään ainakin vähän enemmän:

Paavo Väyrynen rauhanlähettiläänä

kuvatekstinä: Väyrynen puhumassa Kansalaispuolueelle Princess Anastasialla viime lauantaina

http://tarjapitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24435...

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen Vastaus kommenttiin #29

Seijalle. No, toisella tavalla sanottuna olen ollut 10 vuotta vain kansalaiskirjoittaja, politiikkaa kohtaan utelias ja kaikeksi onneksi vielä omilla aivoillani ajatteleva.

Aloitin SuomiAreeenalta Satakunnan Kansan Huomioitsijana.

Ihmiset saattavat innostua keskustelemaan blogissani varsinkin silloin kun en jyrää tai pilaa blogitekstiä "terveydenhuollon tai terveyden" asiantuntijana. Sana on niin vapaa, että voi poiketa aiheesta hyvinkin kauas.

PS Uskaltauduin tuonne Pietariin täysin oudon ryhmän kanssa, en ollut koskaan aiemmin käynyt Venäjällä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kannattajakortteja on kertynyt 10 000."

Väyrynen ilmoitti että alle 10 000, eikä maininnut kuinka paljon alle.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Seija Nylund. Tuo pyöristetty määrä on oletukseni, kukaan ei voi tietää sitä tarkasti eikä sitä ilmoitettane kesken kampanjan. Väyrysen Uuden Suomen blogista on kulunut vähän aikaa ja eilen ilmestyi Maaseudun Tulevaisuus jonka välissä Väyrysen kirjoitus oli sekä liitteenä 2 kannatuskorttia. Oletettavasti kortteja kertyy tätäkin kautta. Mielenkiintoista oli Piia Kattelus nimisen henkilön kirjoitus samalla sivulla. Se oli asiallinen ja käytännönläheinen: Maalaisjärkeä turvapaikkapolitiikkaan. Hän ilmoitti ammatikseen vanhempi rikoskonstaapeli.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Piia Kattelus on Väyrysen Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja. Ja jos kirjoitus oli samalla sivulla niin maksettu mainos.

https://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/keskustan-yl...

Väyrynen vauhdittaa vaalikampanjaansa ilmoitusliitteellä: "Jäljellä oleva aika ei riitä"

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/arti...

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen Vastaus kommenttiin #27

Katsoin tekstiä.(27) Väyrynen ilmoitti, että jäljellä oleva aika ei riitä siihen, että ihmisiä tavataan kasvokkain. Siksi hän todellakin on keksinyt uuden keinon vauhdittaa kampanjaansa esim Maaseudun Tulevaisuuden avulla.

Aika kyllä riittäisi. Väyrysen yritys on erikoisesti testi entisille keskustalaisille kuinka he arvostavat pitkäaikaista poliitikkoaan.

Eivätkö Seija Nylund kaikki poliittiset kampanjat maksa?

Nykyisin valtakunnan virallisissa vaaleissa ehdokkaat antavat selvityksensä käyttämistään rahoista Valtiontalouden tarkastusvirastolle. Kahden kuukauden kuluessa vaalituloksen selvittyä

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

"Väyrynen ilmoitti, että jäljellä oleva aika ei riitä siihen, että ihmisiä tavataan kasvokkain. Siksi hän todellakin on keksinyt uuden keinon vauhdittaa kampanjaansa esim Maaseudun Tulevaisuuden avulla.

Aika kyllä riittäisi."

Niinkö? Väyrysen kannattajakortteja alettiin kerätä heinäkuun puolivälissä ja n. 4 kuukautta myöhemmin oli vasta vajaa puolet koossa, eikä edelleenkään tietoa kuinka paljon vajaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kukaan ei ole äänestänyt heitä tehtäviinsä eduskunnassa."

Mitähän tuokin mahtaa tarkoittaa?

Kansanedustajat valitaan vaaleilla äänestäjien valitsemina ja kyseiset kansanedustajat ovat siis valittuja aivan perustuslaillisen menetelmän mukaisesti.

Sen sijaan puolueiden valtaa ei perustuslaki tunne. Kansanedustajat toimivat omantuntonsa mukaan. Ja parlamentaarisuuden edellytyksenä on, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta. Siis kansanedustajien enemmistön luottamusta puoluekannasta riippumatta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Juuri noin. Mistä noita alati äänessä olevia "perustuslainomaavia" tietäjiä sikiää?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

#4
Ehkä siitä, että on helppo mennä pykälien ja lakien taakse piiloon, joiden oikeudellinen asema on hyvin kyseenalainen ja kansan oikeustajun vastainen. Lait eivät ole enää pitkään aikaan koskeneet poliitikkoja, virkamiehiä tai poliittisia etupiirejä ja sidosryhmiä. Ja silloin kuin lait eivät koske samalla tavalla kaikkia ihmisiä, eivät kyseessä ole enää lait, vaan mielivalta.

Olen jutellut satojen ihmisten kanssa tästä sinisten loikkauksesta ja kaikki ovat sitä mieltä että toiminta on törkeä petos, ja koko porukka tulisi asettaa syytteeseen. Sinisten toiminta täyttää myös törkeän petoksen tunnusmerkit. Samalla sinisten toiminta on demokratian irvikuvaa, joka rapauttaa sen viimeisenkin uskon nykyisten poliitikkojen ja puolueiden rehellisyyteen.

Demokratia korjautuisi huomattavasti ja kansalaisten usko oikeusvaltion edes välttävään toteutumiseen kohenisi, jos sinisten toimintaa alettaisiin tutkia petosrikoksen törkeänä tekomuotona.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

"Olen jutellut satojen ihmisten kanssa tästä sinisten loikkauksesta ja kaikki ovat sitä mieltä että toiminta on törkeä petos, ja koko porukka tulisi asettaa syytteeseen."

Onpa sinulla laaja mielenkiintoisen erikoisesti suuntautunut ymmärtämätön ystäväpiiri valtavirtaan verrattuna. Voit tästä lähtien toki valistaa heitä siitä, että mistään puolueesta eroaminen ei ole törkeä petos eikä mikään muukaan rikos, josta ketään voisi syytteeseen asettaa. Ehkä Pohjois-Koreassa ...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #9

Törkeän petoksen tunnusmerkit.

http://www.heikniemi.fi/rikoslaki/rl36.html

Mielestäni sinisten toiminta täyttää täysin törkeän petoksen tunnusmerkit. Siniset ovat saaneet huomattavan luottamusaseman ja rahallisen hyödyn, pettämällä äänestäjänsä ja ne Perussuomalaisen puolueen jäsenet, jotka ovat tehneet töitä heidän saavuttamiensa asemien eteen. Samaa mieltä on suurin osa ihmisistä, joiden kanssa olen jutellut.

Siniset edustavat kaikkea sitä, mistä politiikassa tulisi päästä eroon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Päinvastoin. Sen sijaan, että he olisivat saaneet itselleen jotain taloudellista hyötyä, johon "petos" rikosnimikkeenä viittaa, he ovat menettäneet ryhmänä kaikki puoluetuet ja niin sanonut perussuomalaiset nyt partaansa nauraen ihra suupielistä valuen rilluttelevat ansiottomilla tienesteillään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #11

Esitätkö että sinisten olisi pitänyt saada vielä puoluetuetkin käyttöönsä, että heille ei riittäisi törkeällä petoksella hankitut kovapalkkaiset luottamustoimet?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Mitä ne luottamustoimet ovat?

Ministerithän oli nimitetty jo kauan ennen halla-aholaisten suorittamaa törkeän petollista vallankaappausta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #13

Pidät siis demokraattisen jäsenäänestyksen tulosta vallankaappauksena? Tuollaista tulkintaa tuskin kukaan on koskaan tehnyt koko ihmiskunnan historian aikana.

Sinisten luottamistoimet, ovat kansanedustajan paikka, ministerin paikka ja kunnallispolitiikan paikka, kaikki ne on saatu petoksella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

"Analyysi: Perus­suo­ma­lai­sissa muhii Halla-aholaisten vallan­kaap­paus
Pekka Pohjolainen31.12.2016 14:15"
http://www.suomenmaa.fi/uutiset/analyysi-perussuom...

"Vallankaappaus perussuomalaisissa – kestääkö nykyinen hallitus edes syyskuun loppuun?" 12.6.2017
https://www.metropoli.net/uutiset/vallankaappaus-p...

"Vallankaappaus? Perussuomalaisissa."
http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=44516.0

"Perussuomalaisten piirijohtajat shokissa hajoamisesta – USU: "Vallankaappaus oli isku palleaan""
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/530692-peru...

"Halla-aholaiset tekivät perussuomalaisissa täydellisen vallankumouksen – vastaavaa on Suomessa harvoin nähty"
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005248989.html

Siinä sinulle pienen pieni siivu ihmiskunnan historiasta. Haluasitko vielä lisää? Sitä nimittäin piisaa rajattomasti. Mutta eri asia on tietysti tuumailu siitä pitäisikö vallankaappaukseen syyllistyneet asettaa syytteeseen ...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #15

Voit linkittää ihan mitä tahansa, mutta demokraattinen jäsenäänestys ei ole vallankaappaus. Toki sitä yritetään kovasti saada siltä näyttämään, virallisten äänitorvien propagandatuuteista, sekä myös virallisten trollien ja maksettujen keskustelunsotkijoiden toimista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Eikä kansanedustajan viran hoitaminen ole petos, jos kansa on jonkun siihen virkaan äänestänyt. Ministerit puolestaan valitaan hallitukseen hallituksen muodostajan kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta siten, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta.

Julkisuudessa esitetty kehotus rikossyytteeseen "törkeästä petoksesta" edustaa täydellisessä perättömyydessään ja perustelemattomuudessaan "törkeäksi kunnianloukkaukseksi" nimitettyä rikosta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #17

"Julkisuudessa esitetty kehotus rikossyytteeseen "törkeästä petoksesta" edustaa täydellisessä perättömyydessään ja perustelemattomuudessaan "törkeäksi kunnianloukkaukseksi" nimitettyä rikosta."

olen kyllä esittänyt perusteet törkeälle petokselle ja ihan ottamalla lainsäädännöstä asiaa koskevat tunnusmerkit esille. Ja mikään ei olisi mieluisampaa, kuin saada törkeä kunnianloukkaussyyte esille ottamastani asiasta ja nyt Kuikka voisi trollauksen lisäksi, mennä tekemään väitteestäni rikosilmoituksen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #18

Laitinen se jaksaa hokea tuota törkeää petsojuttuaan päivästä toiseen. :)

Se on tietenkin sun oikeutesi, mutta ihan yksin olet noiden ajatuksiesi kanssa, kannattaa höllätä, katsos sitten kun vaalit tulee, niin sitten kansa antaa tuomionsa, vaikkakin se tuomio ei koskaan tuo enää persuja hallitukseen.

Voit jatkaa tätä mantraa sitten taas ensi vaalikaudella, miten petoksella persuja kohdeltiin, ja siksi meni vaalitkin persiilleen.

Sellaista se elämä Halla-ahon joukoissa vaan on.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Kyse on ilman muuta selvästä törkeästä petoksesta, mutta olemme tilanteessa jossa lait eivät koske kaikkia. Ja kun lait eivät koske kaikkia, eivät ne ole mitään lakeja, vaan kyse on valtion mielivallasta.

En myöskään katso kuuluvani Halla-ahon joukkoon, vaan lailliseen puolueeseen, jossa järjestetään demokraattisia jäsenäänestyksiä.

Maassamme on valtavat demokratian vastaiset voimat tällä hetkellä jylläämässä, niin poliittisessa kuin viranomaistoiminnassakin, ja myös näillä netin keskustelupalstoilla pyörii virallisia trolleja ja keskustelunsotkijoita.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #20

Pitäisiköhän Laitisen vetää välillä syvään henkeä. Puhallella sitten pahaa oloa pois. Sen jälkeen pirauttaa vaikka Hakkaraiselle kysyen, mitä pitäisi tehdä kun kansanedustajat ovat alkaneet liiaksi palvella äänestäjiään. Eivät kehnot kunnoita puoluettaan. Olisiko taas Ahvenanmaalle käyttöä?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #21

#21
Oho, onko demokratian vastainen toiminta sinun mielestäsi äänestäjien palvelemista oikeasti? Aikamoinen demokratiakäsitys sinulla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #10

Siniset tekevät samaa työtä samojen äänestäjien puolesta ja samalla palkalla kuin ennenkin, ainoa joka on muuttunut, on puolue. Mikä tässä on petos? Eikö demokratiaan kuulu, että saa vaihtaa puoluetta?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #30

#30
Tottakai puoluetta voi ja täytyykin saada vaihtaa, mutta kun sen tekee puolueessa järjestetyn demokraattisen jäsenäänestyksen jälkeen, on siitä demokratia mahdollisimman kaukana. Samalla siinä pettää äänestäjänsä ja ne henkilöt, jotka ovat tehneet töitä heidän asemiensa eteen.

Mitä muuten itse tuumisit siitä, että seisoisit vaaliteltoilla mainostamassa puolueen ehdokkaita, sen takia että he ovat luvanneet ajaa haluamiasi asioita, ja sitten kun he saavat aseman jossa luvattuja asioita tulisi luvatun mukaisesti ajaa, he kääntäisivätkin takkinsa ja hyppäisivät puolueesta. Etkö itse tuntisi tulleesi petetyksi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #39

Itse eroan kokoomuksesta sinä päivänä kun se menee saman hallitukseen Halla-ahon johtaman Perussuomalaisten kanssa, oli tämä päätös tehty miten demokraattisesti tahansa. Ymmärtääkseni Sinä jätit Soinin johtaman PS, mutta liityin H-a johtamaan puolueeseen takaisin?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #43

"Ymmärtääkseni Sinä jätit Soinin johtaman PS, mutta liityin H-a johtamaan puolueeseen takaisin?"

En tiedä mistä olet käsityksesi saanut, mutta se on ehdottoman väärä. Olin aikanaan Demaripuolueen jäsen, mutta vaihdoin Perussuomalaisiin ja siellä olen pysynyt siitä lähtien.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen Vastaus kommenttiin #8

Markku Laitiselle (8) "Olen jutellut satojen ihmisten kanssa tästä sinisten loikkauksesta ja kaikki ovat sitä mieltä että toiminta on törkeä petos, ja koko porukka tulisi asettaa syytteeeseen."

Samoin, olen joutunut kuulemaan ihmisiä, jotka ovat olleet tyrmistyneitä Sininen eduskuntapuolueen käyttäytymisestä. Kolme erilaista nimeä lyhyessä ajassa ja vähintäänkin vastakkaisia arvokorjauksia samassa ajassa. Voiko tämä olla mahdollista? Eivätkö he tajunneet, että he ajoivat tällä loikkauksella itsensä kuilun partaalle noin tulevaisuuttaan ajatellen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #26

Uskoisin että sinisille alkaa todellisuus näyttäytymään sitä enemmän, mitä lähemmäs vaaleja mennään. Se tässä ihmetyttää, miten tuota sinisten petturuutta ja demokratian vastaista toimintaa, voidaan puolustella? Onko näillä henkilöillä niin surkea demokratian taju, vai onko heillä muut motiivit hyväksyä kyseinen toiminta?

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

"Mitä tuokin mahtaa tarkoittaa?" Oletko tosissasi Juha Kuikka? Pitäisikö minun vastata tähän vielä kerran? Väänsin sen mielestäni tuolla leipätekstissä kansanomaisesti, rautalangasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos väität, että "kukaan ei ole heitä äänestänyt tehtäviinsä", niin on sama mitä leipätekstissä väännät. He ovat kansan valitsemia kansanedustajia.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ihmeellinen blogi? Ei löydy logiikkaa eikä punaista (edes sinistä) lankaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan siinä punainen lanka, "Neuvostoliitto on ikuinen Väyrynen".

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Voitko Seija avata tätä kommenttiasi enemmän, että "Neuvostoliitto on ikuinen Väyrynen"

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

Väyrynen väitteli poliittisen uransa ohessa valtiotieteen tohtoriksi Åbo Akademista 1988 Suomen ulkopoliittista doktriinia käsittelevällä väitöskirjalla Finlands utrikespolitik – den nationella doktrinen och framtidens mänsklighetspolitik (Suomen ulkopolitiikka – kansallinen doktriini ja tulevaisuuden ihmiskuntapolitiikka). Väitöskirjassaan Väyrynen muun muassa esitti, että Neuvostoliitto ei hajoa ja että Euroopan kahtiajako on pysyvä. Vastoin Väyrysen arviota Neuvostoliiton hajoaminen ja Euroopan yhdentyminen alkoivat kuitenkin 1989 nopeassa tahdissa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_V%C3%A4yrynen

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen Vastaus kommenttiin #35

Kiitos Seija! Paneudun asiaan tarkemmin.

Vuonna 2008 tulin työmatkalta Viking Linelle Tukholmasta Turkuun. Tapasin laivan myymälässä erään tuntemattoman miehen. Hän kertoi tarkalleen subprime-kriisistä mikä USA:ssa kytee ja syyt siihen. Niin kävi, tuli lama Eurooppaankin. Kotimaassa esimerkiksi Matti Vanhanen ei tiennyt mitä oli tulossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41
Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen Vastaus kommenttiin #45

Olipa erittäin ilkeämielinen kirjoitus Väyrysestä! Oudointa oli se, että Olli Rehn syytti siinä Väyrystä nykykeskustan pilaamisesta. Mielestäni nykykeskusta, sen kärkipoliitikot pääministerin Sipilän ohella ovat heikentäneet varsinkin valtakunnan tason politiikan luotettavuutta. Soteasiat ovat nyt sekaisin. Niiden korjaaminen olisi ollut mahdollista yhteistyöllä oikeiden soteasiantuntijoiden ja soten tekijöiden kanssa.

Toisekseen kirjoituksessa sanottiin, että Sipilässä olisi miestä panemaan Väyryselle stopin. Harva uskoo tuohon sillä Sipilä itse on ollut hyvin kokematon politiikassa ja se on näkynyt. Lisäksi se asia murensi pääministerin uskottavuutta, että hän iski suomalaisten "pyhimpään" eli sananvapauteen.

En tunne Väyrystä henkilökohtaisesti mutta sensijaan tunnen jonkin verran keskustalaisia ja Väyrysen synnyinseudulta olevia ihmisiä, jotka tuntevat Väyrysen. He kaikki puhuvat pelkkää hyvää ja puhuvat arvostavasti Väyrysestä. Ehkäpä siinä on jotakin perää, että vanhakeskustalainen arvomaailma on erilaista kuin tämä uusi joka ajaa pelottavalla tavalla sotevankkureitakin eteenpäin.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Seppo Turuselle! Tässäpä sinulle linkki älyllistä luettavaa. Tulet todella tyytyväiseksi ja iloiseksi kun luet tämän.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235039-sote-uudis...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Siinä on älyllistä luettavaa. Blogistin kannattaa ottaa mallia.Tilanne on Suomessa hankala, koska taidamme olla Japanin kanssa tulossa samalle viivalle yli 75 vuotiaitten määrän suhteessa työssäkäyviin. Tullaan tarvitsemaan suurempia askelluksia. Maakuntauudistus ja Sote eivät ole sovitettavissa yhteen. Ovat niin eri mitallisia. Mutta eteenpäin sanoin mummo lumessa. Ennusteet huoltosuhteineen kertovat kyllä tarpeen ja ongelmat. Valitettavasti. Onneksi elinkeinoelämän puolella EU vienti ja kauppa vetää. On meillä jotain johon tarttua ja vahvistaa.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen Vastaus kommenttiin #36

Kuinka me Seppo Turunen olemme samanmielisiä nyt? "Blogistin kannattaa ottaa mallia." Äläs nyt viitti Turunen olla isällinen!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Kansan suussa nyt sotaministeriksi tituleerattu Niinistö "

Kyllä tuo on toimittajien kehittämä nimitys ja sitä blokistimaailma ylläpitää. Kun lukee kansalaisten mielipiteitä esim. kommenteista lehtikirjoituksissa niin lähinnä puoltavia lausuntoja tulee Niinistön puolustusministerin toimista.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Erkki Martikainen (7) ("toimittajien kehittämä nimitys") Sotaministeri nimitys on painokkaasti suoraan ihmisten suusta. Kirjoitin sen paljon kauniimmin kuin ihmiset sanoivat. En lainaa toimittajilta paljoakaan kun kirjoitan mielipiteitä tai arvioita. Ajattelen ihan omilla aivoillani. En miellä itse, että Jussi Niinistö on sotaministeri esimerkiksi samaan tapaan kuin Gustav Mannerheimin oli Suomen sotien aikana.

Toimituksen poiminnat