On sanottava kärkevästi Elämän matkalla

Paavo Väyrynen - kunnioitettava valtiomies

  • Tietotekniikan ins. Seppo Hauta-aho on Väyrysen kampanjapäällikkö
    Tietotekniikan ins. Seppo Hauta-aho on Väyrysen kampanjapäällikkö

Paavo Väyrynen, moninkertainen ministeri, kansanedustaja ja europarlamentaarikko on tehnyt näyttävän paluun Suomen politiikan kovimpaan ytimeen: Hän aikoo Suomen tasavallan presidentiksi. Hänen kannattajakorttejaan keränneiden ihmisten on täytynyt tehdä valtavan työ sillä jokin aika sitten Väyrynen ilmoitti Savon Sanomien mukaan, että kortteja oli saatu kerätyksi vain 10 000. Iltasanomat uutisoivat tänään (11.12) , että kortteja oli viety oikeusministeriöön jo yli 26 000.

Maaseudun Tulevaisuus-lehden välissä ollut Väyrysen kortti näyttää puhutelleen keskustalaisia sekä ihmisiä maaseudulla. Keskustan kunniapuheenjohtaja on siis pätevä ja pidetty henkilö. Tähän hyvään tunnelmaan kietoutuu myös keskustasta irroitellut Kansalaispuolue, jonka suosio noussee Väyrysen mukana. MT-lehden levikki on laaja kaikkialle Suomeen. Kannattajakorttien lisäksi Satakunan alueelle ilmestyneessä Satakunnan Viikkossa olivat Paavo Väyrysen Suomen tulevaisuus linjaukset, sekä Ensio Mäntysalon, Piia Katteluksen ja Sami Kipleläisen kirjoitukset.

Väyrynen on mielestäni vahvasti matkalla arvovirkaan – Suomen tasavallan presidentiksi 2018. Muutamat merkit viittaavat siihen, että suomalaiset ovat nyt valpastuneet, kentie he ovat suorastaan saanet herätyksen: Gallupit eivät saa äänestää heidän puolestaan presidenttiä. Ihmiset äänestävät itse, päättelen kannattajakorttien valtavasta lopputulvasta ja Väyrysen itsensä innokkuudesta parantaa maailmaa. Ennekuin äänestetään, ehdokkalta tarvitaan näyttöä pätevyydestä, tarvitaan haastamista ja selvityksiä miksi Suomen hallituspolitiikka epäilyttää, miten Suomi asemoituu koko maailmankartalla ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Mikä on Suomen valinta näyttää rauhantahtoa ja uskottavuutta, ettemme koskaan olisi osallisia hyökkäyksiin ja sotiin. Mielestäni kovan historiamme juurten täytyy olla muistutus rauhasta ja pienten kansojen merkityksestä. Yksi arvostamani asia on, että Suomella ja Venäjällä on ollut yli 70 vuotta kestänyt pitkä rauhanraja. 

Paavo Väyrynen kirjoittaa itsestään kirjassaan (2016) Eihän tässä näin pitänyt käydä: ”Viime marraskuun 30. päivänä tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun aloitin urani valtioneuvoston jäsenenä, opetusministerinä, maaherra Martti Miettusen jothamassa keskustan ja vasemmiston yhteishallituksessa. Tasavallan presidentti Urho Kekkonen runnasi sen väkisin kokoon, kun puolueet eivät millään kyenneet hallitusyhteistyöstä keskenään sopimaan. Sittemmin olen toiminut valtioneuvoston jäsenenä kuudessa muussa hallituksessa kaikkiaan viidellä vuosikymmenellä.” (Väyrynen 2016, 9)

Väyrynen kirjoittaa seuraavalla aukeamalla: ”Vaalikaudesta 1991-1995 alkaen kansanvallan toteutumiseen on alkanut vaikuttaa Suomen jäsenyys Euroopan unionissa. Unioniin liittyminen täytti muodollisesti kansanvallan vaatimukset, kun kansan enemmistö ja kansanedustajien määräenemmistö sen hyväksyivät. Ratkaisun legitimiteettiä heikentää se, että päätöstä tehtäessä perustuslakia tulkittiin tavalla, joka murensi sen vähemmistölle antamaa turvaa. Lisäksi valtamedia luopui periaatteistaan ja ajoi voimakkaasti jäsenyyttä. Kansa ei tiennyt, että tarjolla oli parempi vaihtoehto, Euroopan talousalue ja Pohjolan yhteisö. Euroalueeseen liityttiin perustuslain vastaisesti ilman kansanäänestystä ja vain tiedonantomenettelyä käyttäen.” (Väyrynen 2016, 10-11)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

On hyvä, että saadaan kunnonvaalit.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

"Nyt saadaan vaalit." Kyllä Remes, ja sen seurauksena Väyrysestä tulee Suomen seuraava presidentti.

Yritän seurata missä Väyrynen liikkuu lähiseudullani ja tarkkailen sitä mikä harmittaa yleisön mieltä vai ollaanko jo suuressa vaalihurmiossa kuten eilen toimittaja Timo Haapalan grillauksessa. Mietin kumpi grillasi kumpaa?

Jouni Hölttä

Toimittaja Haapala esitteli typeryyttään.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Aina Haaapala on tuollainen ollut - en sanoisi typerä vaan tietoinen siitä, että ihmiset kaipaavat värikkyyttä vaalikeskusteluun. Haapala on tuttu Porin SuomiAreenalta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Haapala on entinen kepulaisen Keskipohjamaalehden toimittaja.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Jätän Tomi Vaalisto kaikki väittämäsi lauseet kokonaan Paavo Väyrysen selvitettäväksi - selvästi ne ovat hänen alaansa, sillä hänellä on pätevyys ja kokemus. Hän on

- valtiotieteen kandidaatti 1970
- valtiotieteen lisenssiaatti 1987
- valtiotieteen tohtori 1988 ja kansainvälisten suhteiden dosentti,
Lapin yliopisto 1996

Sensijaan minä, terveyden- ja sairaanhoitajana sekä, entisenä tehtaan työläisenä ja nykisin maa- ja metsätilanomistajana kykenisin käymään läpi kaikki liittämäsi linkin lauseet ja perustelemaan mitä ne ne ovat merkinneet maanviljelijöiden ja suomalaisten arjessa.

Haluatko, että ryhdyn toimeen?

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

"Montako kertaa asiaa pitää selventää - asia oli esillä jo neljännesvuosisata sitten kun päätökset tehtiin neuvoa-antavine kansanäänestyksineen."

Asioita selvennetään kerta toisensa jälkeen - niitä toistetaan tulevien vaalikuukausien aikana. Toisto ainakin 17 kertaa peräkkäin saa ihmiset vähän heräämään, kenties kiinnostumaan enemmänkin miten meitä on viety Suomen ja Euroopan unionin politiikassa.

Olen itse malliesimerkki ihmisestä, jota politiikka ei kiinnostanut vuoteen 1996 saakka. Ei millin vertaa muuta kuin, että meillä oli Suomen sodat, Kekkonen ja joku Paasikiven-Kekkosen linja. Olin 1996 Tyksissä töissä juuri valmistuneena sairaanhoitajana. Kuljeskelin Turun torilla vapaapäivänäni. Siellä puhui Paavo Väyrynen. En piitannut, en pysähtynyt edes kuuntelemaan häntä. Kadun sitä.

Tänä päivänä olen vähän muuttunut. Siperia opetti.

Olen hakeutunut nyttemmin vapaaehtoisesti kuulemaan mitä Paaavo Väyrynen halusi kertoa esimerkiksi Vammalan Seurahuoneella. Yksikään Satakuntalainen media ei tietääkseni tehnyt mitään huomiota. Minä kirjoitin.

http://sk24.flockler.com/topic/blogit/tasp-leaks-v...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Haapala on entinen kepulaisen Keskipohjanmaalehden toimittaja, kirput ovat säilyneet.

Toimituksen poiminnat