On sanottava kärkevästi Elämän matkalla

Paavo Väyrynen etelän median ja kansan syleilyssä

 • Paavo Väyrynen keskustelee nuoren miehen kanssa Tampereen Koskikeskuksessa
  Paavo Väyrynen keskustelee nuoren miehen kanssa Tampereen Koskikeskuksessa
 • Väyrynen yllättyi Tampereella nuorten miesten onnitteluista
  Väyrynen yllättyi Tampereella nuorten miesten onnitteluista
 • Nuoret naiset vauhdissa Paavon käytävätilaisuudessa 3.1.2018
  Nuoret naiset vauhdissa Paavon käytävätilaisuudessa 3.1.2018
 • Politiikan toimittaja Jari Korkki yllätti tamperelaiset Koskikeskuksessa
  Politiikan toimittaja Jari Korkki yllätti tamperelaiset Koskikeskuksessa
 • Etelän media ei jätä Paavo Väyrystä kylmäksi: Toimittaja Huvudstadbladetista seuraaamassa Paavo Väyrysen Koskikeskuskamp
  Etelän media ei jätä Paavo Väyrystä kylmäksi: Toimittaja Huvudstadbladetista seuraaamassa Paavo Väyrysen Koskikeskuskamp
 • Herrasmies ja hattu sekä ehdokas Väyrynen Tampereella 3.1.2018
  Herrasmies ja hattu sekä ehdokas Väyrynen Tampereella 3.1.2018
 • Paavolla ja kampanjahenkilöllä on bisneskiireitä Tampereen Koskikeskuksessa.
  Paavolla ja kampanjahenkilöllä on bisneskiireitä Tampereen Koskikeskuksessa.

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen saapui (3.1) Tampereen Koskikeskukseen näyttävästi: Ensin olivat Paavojulisteet sekä hyväntuulinen nuorimies kampanjatuotteiden kanssa. Senjälkeen saapui Väyrynen itse - täsmälleen aikataulussa. Hän hallitsee hämmästyttävän hyvin ajankäyttöään. Kampanjassa on mukana monia luottoihmisiä. Rouva Vuokko Väyrynen on luonnollisesti presidenttiehdokkaan parhain tuki.

 

Koskikeskuksen käytävätilaisuudessa oli heti hyvä tunnelma. Väyrynen keskusteli ja laittoi nimensä kirjoihin ja kampanjamukeihin. Sitten yleisön joukossa kävi kohahdus. Etäämmällä käytävällä asteli valtakunnan kovin ja yksi arvostetuimmista politiikan toimittajista: Jari Korkki. Hän tuli kuvaajansa kanssa Väyrysen luo. Jari Korkkia kiinnosti tietää millaisia ihmisiä Paavo Väyrynen on saanut liikkeelle. Politiikantoimittaja ei juuttunut Väyrysen kylkeen. Hän teki yllätyshaastatteluja. Paikalla oli toinenkin toimittaja ja kuvaaja, Huvudstadbladetista. Toimittaja kysyi, että mikä Paavo Väyrysessä viehättää.

 

Tunnelma oli innostunut, suorastaan positiivinen. En sattunut kuulemaan yhtään törkypuhetta – en sellaisia kuten Porin Karhuhallissa silloin kun Väyrysen kampanjakorttien keräämisessä aloitettiin loppukiri. Europarlamentaarikko Väyrynen on nyt hurjan suosittu ja kiinnostava suomalainen. Hän otti vastaan onnitteluja ja hänelle tuotiin jopa kukkia. Paavon kuningaskruunumukit kiinnostivat nuoria. Kun vauhdikkain meno oli ohi muistin ottaa oman kamerani esille. Näin ei Tampereen visiitti jäänyt pelkäksi Marimekko-fiilistelyksi.

 

Keskustelin pitkään erään henkilön kanssa, joka oli ollut Ruotsissa töissä. Häntä harmitti kovin, ettei hän voinut jäädä Ruotsiin eläkepäiviksi. Se olisi ollut turva vanhalle. Tämän hallituksen toimet ovat vieneet hänen luottamuksensa politiikkaan. Mies kertoi, että eläkeläisiä on eniten piinattu viime aikoina. Sipilän hallitus saa kovat terveiset. Pahin pettymys on ollut perussuomalaisista eronnut kansanedustajajoukko. Vallanhalu sai heidät loikkaamaan omasta PerusSuomalaisten puolueesta tyhjän päälle.

 

Näin saatiin väkisin hallitusjatko kokoomuksen ja keskustan kanssa. Tässä huumassa kaikilta unohtuivat omat äänestäjät sekä heille annetut lupaukset. Yksi tärkeä perusasia on, että poliittisten puolueiden puheenjohtajavaalit ovat pätevä demokratian tulos, jota valtapoliitikkojenkin tulee kunnioittaa. Ei kunnioitettu eikä edes sitä, että terveydenhuollon ja sosiaalipuoluen peruspalvelut säilyisivät julkisella rahoituksella lähipalveluina.

 

Soten tyriminen erikoisesti on painanut kansalaisten mieltä pitkään. Se on tullut selville Väyrysen hektisissä vaalitilaisuuksissa. Samoin äänestäjiä ahdistaa Suomen rauhanlinjan muuttuminen. Meillä on kaksinkertainen liitos ulkovaltoihin, ensimmäinen Natoon isäntämaasopimuksen takia ja toinen EU:n sotilasyhteistyön alkaessa. Itse ulkoministeri Soinin populistinen slogan - missä EU, siellä ongelma – on nyt totta. Se on todellisuutta hänen äänestäjilleen ja kaikille suomalaisille muttei se ollutkaan vallankahvassa olevalle Soinille.

 

Mitä syvemmälle ollaan menossa Eurooppaan sitä suuremmaksi on monien suomalaisten kansallinen identiteettikriisi käynyt. Nyt pelätään, että Suomen olemassaolo itsenäisenä, päättävänä valtiona menetetään lopullisesti. Onkin kestämätöntä hyväksyä, että meistä tulisi EU:n renkipoika samaan tapaan kuin olemme aina olleet kaukaisesta historiasta asti Ruotsin vallan alla sekä vuodesta 1809 Venäjän suurruhtinaskunnan autonomisena osana.

 

Suomalaisten olemassaolon historiaa on muistettava satoja vuosia taaksepäin - ei riitä, että väläytellään vain itsenäistymistä ja Suomessa tapahtuneita sotia. Suomen kylmän maapallonpuolikkaan historia on sotien, katovuosien, nälänhätien ja tautien historiaa. Nykyinen hyvinvointi ei täten ole itsestään selvyys, sen pohja on luotu on rauhan aikana kovalla työllä. Siksi pelotteleminen sodalla ei ole asiallista vaalien alla. On mahdollisuus toiselle tielle. Suomesta ei saa tehdä sotilasliittoutumilla entisajan hollitupaa, jonne tulltiin ja mentiin miten lystää. Tässä terveisiä Suomen presidenttiehdokkaille 2018.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuvissa on 7 kansalaista ja kaksi toimittajaa, sekä runsaasti tyhjää tilaa Paavo Väyrysen ympärillä.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Kuten Manu mainitsin tekstissä muistin kamerani vasta puolenvälin jälkeen. Ihmisiä oli tullut tasaisena virtana paikalle koko ajan mutta heti heitä kertyi enemmän kun toimittajat olivat saapuneet paikalle. Kun vertaan Loimaan ja Euran tilaisuuksiin, jotka olivat pari viikkoa sitten nyt liikkeellä oli nuoria jotka pysähtyivät keskustelemaan Väyrysen kanssa. Sellainen suuri ero.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kuva ei ollut itse puhetilaisuuden aikana, kuten kuvasta näkee.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Paavo nousee parrasvaloihin. Ylivoimaisesti kokenein ja linjakkain ehdokas.
Suomelle tarvitaan uusi suunta.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Martille! Vaikutelmani on, että senjälkeen kun kannattajakortit oli saatu kerättyä monille löi epäusko mieleen ja myrtyneisyys. Liian paljon kortteja liian lyhyessä ajassa! Poliittisille henkilöille Väyrysen ilmaantuminen "parrasvaloihin" oli myönteinen yllätys.

Siksi mietitäänkin jo ensimmäisellä kierroksella, että Väyrystä kannattaa äänestää heti - ohi oman puolueen. Toinen asia on, että sotaisa tunnelma ja Suomen ilmatilassa harjoittelu harmittaa hyvin monia suomalaisia. Pinnan alla kytee arvaamaton protestimieli.

Kyllä Väyrynen ehdottomasti kokenein on, europarlamentaarikkokin lisäksi. Ihailtavan sujuva puhetyyli ja kova haastaja, jos hän toiselle kierrokselle pääsee.

Nyt pitäisi löytää tilaisuus, jossa Vuokko Väyrynen on mukana. On aika tavata hänetkin - mahdollisen tulevan presidentin puoliso.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Olet oikeass Paavon kampanjaa tarvitaan lisää naisenergiaa. Vuokka baanalle.
Toisaalta kampanja pääsee vasta nyt todella vauhtiin. Katsotaan seuraav Gallup, sikäli kun niihin yleensäkään voi luottaa.Ohjaavat liikaa äänestäjiä.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

"Suomen kylmän maapallonpuolikkaan historia on sotien, katovuosien, nälänhätien ja tautien historiaa. Nykyinen hyvinvointi ei täten ole itsestään selvyys, sen pohja on luotu on rauhan aikana kovan työllä. Siksi pelotteleminen sodalla ei ole asiallista vaalien alla. On mahdollisuus toiselle tielle. Suomesta ei saa tehdä sotilasliittoutumilla entisajan hollitupaa, jonne tultiin ja mentiin miten lystää. Tässä terveisiä Suomen presidenttiehdokkaille 2018."

Erittäin hyvin sanottu, juuri näin!

Toimituksen poiminnat