On sanottava kärkevästi Elämän matkalla

Suomi ja kansa ensin vaiko Euroopan unioni ja Nato?

  • Puhe- ja keskustelutilaisuus Porin Puuvillan käytävällä
    Puhe- ja keskustelutilaisuus Porin Puuvillan käytävällä
  • Ensio Mäntysalo rouva Vuokko Väyrysen kanssa Porin Puuvillassa
    Ensio Mäntysalo rouva Vuokko Väyrysen kanssa Porin Puuvillassa

Kansanliikkeiden presidenttiehdokkaat Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen alkavat olla taisteluvaiheessa keskenään tulevan kahden vaalikampanjaviikon aikana. Tuskin heillä tulee olemaan yhtä ystävällistä sanaa toisilleen sillä niin kaukana ovat heidän Suomea koskevat linjansa.

Sauli Niinistön presidentillinen asema on vienyt hänet ylhäälle valtioiden päämiesten tapaamisiin ja EU:n valtikkaa kohti niin, ettei hänellä ole ollut sanaa sille asialle miten maan hallitus on käsitellyt suomalaisten pyhintä ja tärkeitä eli sotea sekä viimeksi puolustuskyvyttömiä – työttömiä. Heitä juuri, jotka ovat osattomia yhteiskunnassa, hallitus ottanut heidät kuritettavakseen.

Väyrynen aikoo olla kansan puolella. Ensinnäkin hän vie Niinistön tilille vanhoista asioista. Kuinka EU:iin mentiin ja huomattiin yhtäkkiä Paavo Lipposen ja Sauli Niinistön ilmoitusluontoisena asiana, että olemmekin jo rahaunionissa? Naton isäntämaasopimus Suomen kanssa (2014) on ollut sopiva linkki nyt kun lupauduttiin EU:n sotilasliitovaltiokehitykseen, jossa useimmat Euroopan valtiot ovat Naton jäseniä.

Toisekseen tullaan liittovaltion ytimeen kaikella muullakin tavalla - siellä ollaan sitten ison käden kaitselmuksessa. Karhu ärähtelee jo sillä Ranska ja Saksa yhdessä ovat hädissään oman ja Euroopan yhteisen selviämisen vuoksi. Yksi iso sieltä karkasi jo, Iso-Britannian tilaa sanotaan nyt Brexitiksi. Tarvittiin siis Suomi tiukasti Eurooppaan. Finland first heillekin sillä Suomi on aina ollut nöyrä valtio, joka on ollut vietävissä vuosisatojen ajan muille valtoille. Ihmeellistä kyllä, nyt suostutaan vapaaehtoisesti ilman sotaa ja vastarintaa.

Toimittaja Seija Vaaherkumpu on nokitellut mielinmäärin Väyrystä viime maanantaina (8.1) studioyleisön edessä. Väyrynen ei saisi rakentaa voitonyritystään kansan suosiollisuuden pohjalle, ei sittenkään vaikka vakaat gallupit ovat vuosikausia näyttäneet, että suomalaiset eivät halua edes Natojäsenyyttä. Väyrysen muki- ja kirjakauppa ei ollut studiossa olleiden Mikael Jugnerin ja Mari K. Niemen mukaan valtiomiesmäistä ja sopivaa toimitaa.

Minun mielestäni se on humoristista ja keventävää, että samalla kun he tapaavat ihmisiä he myyvät tuotteitakin. Tästä edespäin Väyrynen tekee sen yhdessä puolisonsa Vuokko Väyrysen kanssa. Eikö se sentään ole reilua ja oikein avointa vaalirahatyötä? Väyrysen mukaan valtamedia auttaa istuvaa presidenttiä ja raharikkaat ovat antaneet Niininistölle suuria summia vaikka hänen massissaan oli ennestäänkin paljon. Eiköhän anneta - toimittaja Vaaherkumpu Väyrysenkin yrittää vakavissaan kohti arvovirkaa sillä hänellä on siihen vähintäänkin yhtä paljon pätevyyttä kuin Niinistöllä, mahdollisesti enemmänkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lukekaapa uudestaan Paavo Väyrysen tutkielma Richardt Coudenhove-Kalergin filosofisista ja yhteiskunnallisista ajatuksista 1997.

PANEUROOPPA JA UUSIDEALISMI

Toimituksen poiminnat