On sanottava kärkevästi Elämän matkalla

Nyt säkenöi hurjasti - Väyrynen jatkoon

  • Paavo Väyrynen Loimaan kaupungintalolla ennen linjapuhettaan
    Paavo Väyrynen Loimaan kaupungintalolla ennen linjapuhettaan
Valitsijayhdistyksen mies, kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen on hurjassa nousukiidossa. Hän lienee todellisuudessa ohittanut Haaviston tällä hetkellä. Johannen Virolainen kuuluu sanoneen aikoinaan: "Mä sanon vaan, et Paavo on hyvä mies, Suomen kansan pitäis uskoa Paavoa." https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kova on pöhinä.
Ilmiö.joka on vielä selvemmin nähtävissä on, että useat pelkäävät kaikkea sitä mitä Paavolla on sanottavaa. Varsinkin epäisänmalliset elementit oikealla käy kovasti Paavon kimppuun ja SKP vasemalla tuntuu olevan täysin hajallaan Paavon vuoksi.

Tässä muutamia videoita:

VIDEO 1 (4) Isäntämaasopimus, NATO, EUn 'sotilasliitto'
https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

VIDEO 2 (4) Näin Suomesta tulee osavaltio EUn liittovaltiossa
https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

VIDEO 3 (4) Miksi Ruotsin talous on kasvanut 25% kun Suomessa on rämmitty lamassa?
https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

VIDEO 4 (4) Miten Suomi liittyi EY:öön ja €uroon
https://www.facebook.com/hannu.hyvonen.3/videos/10...

Henry

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

SKP on ihan hajalla Paavon vuoksi. Näin varmaankin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Missä se pöhinä näkyy?

Niinistöllä on kannatusta n.60% ja Paavolla 6-8%

Aika paljon saakin pöhistä :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Paavo nousee koko ajan, Paavo on ilmiö. Siihen auttaa isänmaalliset, Suomea rakastavat konservatiiviset voimat, jotka eivät halua Suomesta Euroopan Yhdysvaltoja, päätöksentekovalta pitää palauttaa takaisin itselle ja tehdä Euroopan Unionista vain itsenäisten valtioiden vapaakauppaliitto. Ei sotilaalliselle liittoutumiselle ja loppu Sipilän hallituksen eriarvoistavalle väärälle politiikalle ja tavallisen työtätekevän sekä vähävaraisen kansan kyykyttämiselle.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Tämmöiselle tavalliselle työtätekevälle Suomi on kyllä oikein hyvä maa ja vähävaraisille ja heikossa asemassa oleville yhteiskunnan turvaverkot ovat ehkä parhaita maailmassa. Mutta kattothan sitte kuuven vuojen päästä uuvesthan. Äkkiä se hurahtaa. Mukeja myyessä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Et taida olla köyhä, kun tuollaista kirjoitat?
Tarkastelepa vähän kuinka vanhukset jaksaa ja kuinka heidän (ja muiden) eläkkeiden ostovoima koko ajan alenee.

Henry

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #7

Suurin osa eläkeläisistä tulee kyllä eläkkeellään kohtuullisesti toimeen. Onhan siellä joukossa myös niitä, jotka työhistoriansa puolesta eivät ole oikeutettuja riittävään eläkkeeseen. Toimeentulotuet tulevat silloin paikkaamaan vajetta.
Tuohon esittämääsi kysymykseen, olenko köyhä, en näe tarpeelliseksi vastata.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jaa, se meinaa presidentti sitten puuttua sisäpolitiikkaan, miten?

Pitäisi sen verran kuitenkin ymmärtää presidentin valtaoikeuksista, ettei ihan soopaa kirjoittelisi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ei presidentiltä sentää vapaata puheoikeutta viedä. Ei pidä sekottaa tätä vapautta siihen, ettei Pahvilla ole kansalle mitään asiaa. Kunhan vahvistaa kyseenalaisia lakeja ja myöhemmin selittää asiaa parhain päin.

Henry

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Tuleeko ”Kekkoskierros”?

Vedonlyöjät eivät uskoneet siihen, että Väyrynen saa kannattajakortit kerätyksi määräaikaan mennessä. Nyt ”asiantuntijatahot” eivät usko, että vaalissa mennään kakkoskierrokselle – tai jos mennään, niin Haaviston kera.

Väyrysen vaalihistoriasta voidaan nähdä, että hänen gallup-lukunsa on ollut usein monta pinnaa alhaisempi kuin toteunut äänisaalis. Jos siitä voi vetää analogiaa, niin asia saattaa todellakin olla niin kuin lyhyessä alustuksessa mainitaan, että Väyrynen on jo nyt mennyt Haaviston ohi.

Ja se taas voi tarkoittaa, että Niinistön pelätyin haastaja pääsee grillaamaan istuvaa presidenttiä oikein ajan kanssa. Siitä voikin tulla varsinainen ”Kekkoskierros”.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikäli Puheenvuoron pöhinää on uskominen, kakkoskierros on epävarma. Mutta jos Paavoa ei valita heti ensimmäisellä kierroksella vastakkain ovat Paavo ja Laura.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jos näitä puheenvuoron asiantuntijoita on uskominen ,niin Väyrynen tulee valituksi toisella kierroksella. Siinä tapauksessa uskoisin, että Paavo I nimittää Laura Huhtasaaren Suomen historian ensimmäiseksi varapresidentiksi.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Odottelemme toiveikkaina "Paavogilliä".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei koskaan enää näitä menneisyyden miehiä. Niinistökin on samaa ikäluokkaa kuin Kokoomuksen "remonttimiehet", joten kuuluu samaan kategoriaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Aika varmaa on, että Suomessa valitaan nyt viimeisen kerran suurten ikäluokkien presidentti. Vuonna 2012 näin kävi ensimmäisen kerran.

Yhdysvalloissahan on nyt jo kolmas vuonna 1946 syntynyt baby boomer -presidentti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Periaatteessa se olisi hauskaa jos Paavo tai Laura valittaisiin äänivyöryllä presidentiksi.

Siinä sitä sitten olisi mukava seurata, kun hallituksenkin politiikka muuttuisi heti, rajat suljettaisiin, eroaminen EU:sta alkaisi, ja sitä myöten kaikki muuttuisi paremmaksi, niin ja leipäjonotkin häviäisivät ja markka tulisi takaisin.

Siinäpä sitä olisi hetkeksi presidentillemme puuhaa, perustuslakihan olisi vain hidaste, ei mikään este.

Suomi suomalaisille!!

ps. Ettei vaan kävisi niinkuin persuille, että puheet ovat kovia, mutta teot sitten aivan mitättömiä.

Eli valitsemalla Lauran tai Paavon me pääsisimme eroon Paavosta ja Laurasta, kun nämä fanit lopulta huomaisivat, että ei perksules, ei tullut eroa EU:sta, ei menny rajat kiinni ja siellä se Sipiläkin vielä huseeraa.

Siperia opettaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Et Petteri taida tietää mihin Pate pystyy;) Hommasi yli 50 tuhatta kannattajakorttiakin tuosta vaan.

Hyvinvointi, turvallisuus, työn tekeminen ja onnellisuus ovat Suomessa kadoksissa, mutta jos vain saisimme Paten ohjaksiin, suunta muuttuisi.

Markka palautettaisiin ja kansalaiset olisivat jälleen onnellisia, olisi hyvinvointia ja turvallista oloa. Sotien ulkopuolella pysyisimme koska olisimme idän ja lännen välissellä vedenjakajalla puolueettomina.

EU:n talouspakotteista luovuttaisiin ja Valio voisi taas viedä juustoa Puttelle. Kokoomus ei pääsisi pilaamaan hyvinvointia koska se pidettäisiin oppositiossa "yleisistä syistä johtuen":))

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Eiköhän rauhoituta Petteri Ritala! Väyrynen ei ole tietääkseni riuhtaisemassa Suomea Euroopan unionista vaan hän on suositellut varautumaan siihen, että miten Suomi poistuu ennen ääritilannetta rahaunionista (eurosta). Otan tässä suoran lainauksen sinua varten, ettet tulisi murheellisemmaksi kuin olet. EU näyttää olevan kriisissä, eikä se ole Väyrysen vika.

"Viime vuosikymmenien aikana ranskalaisten suhtautuminen Euroopan unioniin on ollut tuskaisaa, eikä kukaan poliitikko ole uskaltanut missään vaiheessa nostaa kissaa pöydälle niin, että asiasta olisi käyty kunnon keskustelua. Ranskan skitsofreeninen suhtautuminen EU:iin alkoi Saksojen yhdistymisestä. Siihen astihan Eurooppaa oli rakennettu kymmenet vuodet vuodet Ranskan johdolla ja Saksan rahoilla. Saksalla ei ollut sanansijaa aiheuttamiensa natsikauheuksien jälkeen.

Kun Winston Churchill antoi syyskuussa 1946 kuuluisassa puheessaan sykäyksen sodanjälkeisen Euroopan yhdentymisajatukselle, hän maalaili jo silloin maanosan yhdentymistä Ranskan johdolla. Nyt Brexitin kynnyksellä huomio kiinnittyy siihen, ettei Churchill puheessaan maininnut Britanniaa sanallakaan missään roolissa Eurooppahankkeessa. Historian kirjoihin Euroopan isäksi jäivätkin korkea ranskalainen virkamies Jean Monnet ja luxenburgilaissyntyinen ranskalaisvirkamies Robert Schuman.

Saksa oli polvillaan toisen maailmansodanjälkeen, ja Ranska sai rakentaa Eurooppaa oman makunsa mukaiseksi. Ja kyllähän Brysselin byrokratiassa ja käytännössä on kieltämättä hyvin ranskalainen tyyli vielä tänäkin päivänä.
Voi vain miettiä, kuinka erilainen Brysselin himmelistä oli tullut, jos sen rakentajana olisivat olleet saksalaiset.

Mutta historian kuku meni niin, että ranskalaisten kollektiivisessa muistissa Euroopan yhteisö ja jopa nykyinen Euroopan unioni, sillä sillä senkin ideoija oli ranskalainen Jacques Delprs, olivat ja ovat ranskalaisten luomuksia, joten kyllähän niiden isännöinti kuuluukin vähän heille, n`est-ce pas?

Mainio esierkki siitä oli Kreikan ottaminen Euroopan talousyhteisöön jäseneksi vuonna 1981, vaikkei maa liitymisehtoja täyttänytkään. Siihen riitti silloisen Ranskan tasavallan presidentin Giscard d`Estaingin painava puhelu EY-komission puheenjotajalle 1970-luvulla: Eihan Sokrateen ja Platonin maata, eurooppalaisen kulttuurin kehtoa, voida jättää pelaamaan kakkosdivisioonassa."

Suorat lainaukset ovat Ranskan kirjeenvaihtajan Helena Petäistön kirjasta Ranska, Macron ja minä 2017, 217-218.

Tomi Vaalisto

Onko 90-luvun lama ja heikko markka taas unohtunut?
Tuolloin Seppo Leppäsen johtama työryhmä esitti vuoden 1989 alussa profeetallisen arvion Suomen talouden synkistä näkymistä. Se sai kylmän vastaanoton hallituksessa ja järjestöissä. Totuutta ei haluttu katsoa silmiin ja se oli kohtalokasta.

Nämä kaikki kuuluvat peruskoulun historian oppimäärään:
Koko Eurooppa oli kyykyssä Toiden maailmansodan jälkeen - myös Ranska. Yhdysvallat antoi Marshall-apua Euroopalle ja eniten sitä sai Iso Britannia ja Ranska.
Saksalaisten Eurooppa rakentamisen arkkitehti oli etnografi Friedrich Ratzel, joka tunnetaan parhaiten sanasta lebensraum. Saksalaisten yritys oli kova, mutta himmelin lopputuloksena oli perikato.
Ranska ei suinkaan saanut rakentaa Eurooppaa makunsa mukaisesti vaan sen teki Neuvostoliitto, joka otti hallintaansa koko itäisen Euroopan.

Kreikan liittyessä EUn jäseneksi julkisen velan suhde BKT:n oli 28%, budjettialijäämä 2% ja työttömyys 2 - 3 %. Noilla faktoilla oli iso painoarvo kun maa hyväksyttiin kymmenentenä EUn jäseneksi. Kakkosdivisooona, Sokrates sekä Platon eivät vaikuttaneet asiaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, väyrysläiset tuulettavat täällä 70-luvulta peräisin olevia puna-ummehtuneita yya-käsityksiään. Väyrynen on Neuvostoliitonajan politiikan kävelevä ruumis, jolla näköjään edelleen löytyy kannattajakuntaa neuvosto-Suomessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Retoriikka on kuin 70-luvulta, Björklid tuolla ylempänä heittää: "epäisänmaalliset elementit oikealla". Väyrysen olisivat kannattajat voineet balsamoida tai ainakin laittaa naftaliiniin jo ajat sitten. Joka kerta kun Väyrysen itsetyytyväinen naama näkyy jossain, tulee fyysisesti paha olo, kun muistaa miten Väyrynen et al. kusettivat ihmisiä päästäkseen omiin päämääriinsä Neuvostoliiton avulla. Pyrkyri potenssiin kaksi, egoisti ad absurdum.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Pöhinä taitaa olla lähinnä kannattajien toiveajattelussa.

Eilinen Turun Sanomat kertoo, miten Väyrynen jakaa Venäjän trolliuutista Ukrainan kriisistä. Presidenttinä hän arvattavasti soveltaisi oppi-isänsä metodeja: mm. Kremlin kortin käyttöä valtansa pönkittämisessä. Vanhempi äänestäjäkunta kyllä muistaa Väyrysen jalasmökki- ja Vladimirov-venkoilut, ja osaa varoa.

Wikipedia kertoo Väyrysestä mm.:

"Suhde Neuvostoliiton tiedustelupalveluun
Suomettumisen aikaan 1970–1980-luvuilla Väyrysen on väitetty olleen läheisessä suhteessa Neuvostoliiton tiedustelupalvelun KGB:n kanssa. Entinen KGB-eversti Oleg Gordijevski kutsuu kirjassaan Sokea peili Väyrystä Kekkosen ja Karjalaisen lailla ”omaksi mieheksi”. Väyrynen on vastineessaan myöntänyt yhteydenpidon, mutta on katsonut sen ”normaaliksi isänmaalliseksi yhteydenpidoksi”.[52] Dosentti Hannu Rautkallion mukaan Väyrynen peri KGB-suhteet Kekkoselta.[53]

Väitteet neuvostokaupalla vehkeilystä
Seitsemän vuotta jälkikäteen nousi kohu Väyrysen menettelystä vuoden 1982 presidentinvaalia edeltäneissä tapahtumissa. Suomen Kuvalehti julkaisi syksyllä 1989 valtiotieteen tohtori Jukka Tarkan kirjoittaman jutun, jossa Väyrysen väitettiin syyllistyneen maanpetokseen keskusteltuaan Neuvostoliiton Helsingin-suurlähetystössä työskennelleen ministerineuvos Viktor Vladimirovin kanssa siitä mahdollisuudesta, että Neuvostoliitto lisäisi ns. välitysöljyn myymistä Suomelle, jolloin Suomen vienti voisi vastaavasti lisääntyä. Tämä toisi myönteistä julkisuutta talouskomission puheenjohtajana toimineelle Ahti Karjalaiselle.[54] Väyrynen kielsi ensin kokonaan osallisuutensa ja uhkaili Tarkkaa oikeusjutulla, jos todisteet Väyrysen osallisuudesta jupakkaan julkistettaisiin. Tarkan julkaisemassa kirjassa Ahti Karjalaisen urasta Väyrysen osallisuudesta todistava kirje julkaistiin Väyrysen uhittelusta huolimatta.[55]

Viisi kansanedustajaa kokoomuksen Kimmo Sasin johdolla teki eduskunnan perustuslakivaliokunnalle selvityspyynnön Väyrysen toiminnasta. Eduskunnan perustuslakivaliokunta totesi Väyrysen toimineen varomattomasti, mutta ei lain vastaisesti ja eduskunta hylkäsi ehdotuksen kanteen nostamiseksi häntä vastaan.[56]"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_V%C3%A4yrynen

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Olen käynyt jonkun kerran Väyrysen tilaisuuksia seuraamassa. Loimaa, Eura, Porin Puuvilla ja Tampereen Koskikeskus.

Loimaalla ja Eurassa oltiin vielä pienissä liekeissä, liikkeellä oli vanhempaa väkeä mutta jo Porissa ja Tampereella oli iso roihu sillä siellä oli erittäin paljon ihmisiä liikkeellä. Nuoret ovat heränneet kuulemaan Väyrysen sanomaa.

Tunnistin keskustalaisia (oletan) isäntiä Porissa ja kuulin äänestäjien kertovan Vuokko Väyryselle ja minullekin, että aikovat äänestää Väyrystä ja, että ovat äänestäneet ennenkin.

Sellaista pöhinää on paljon, että ihmiset ovat raivostuneet Sipilän hallituspolitiikkaan - viimeksi tähän työttömien aktivointimalliin. Tämä Väyrys-ilmiö ei tiedä hyvää keskustalle.

Olin eilen Harjavallan uimahallissa, joka oli iltamyöhään äänestyspaikka. Siellä otettiin kovin sanoin kantaa hallituspolitiikkaan. Protestiääniä sataa Väyryselle - ei Huhtasaarelle, joka on nykyisen hallitusohjelman luoja ja kannattaja.

Honkajoelta kuuluu valtavan hienoa, siellä on oltu suorastaan hurmiossa - Paavo heidän keskellänsä.

Olen ollut huomioitsijana kaksissa eduskutavaaleissa jossa perussuomalaisten ilmiö näkyi vaalipaikoilla ja muuttui jytkyksi. Tässä Paavo Väyrysen kampanjoinnissa näkyy sama.

Timo Soini jalkautui aikoinaan kansan keskuuteen hyvin vahvasti ja uskottavasti mutta ikävä kyllä vallanhimo sokaisi perussuomalaiset. He osottautuivat sinisiksi eliittipolitiikoiksi.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Niin .... meillä on mahdollisuus valita presidentiksi besserwisseri, täysuntuvikko tai presidentti. Tätä sanotaan demokratiaksi. Itse ainakin äänestän presidenttiä kuin annan ääneni protestiksi besserwisserille tai untuvikolle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Katselin muuten oikeusministeriön äänestysaktiivisuuden seurantaa. Esimerkiksi Lapin vaalipiirissä ennakkoäänestysvilkkaus on melkein 10 prosenttiyksikköä suurempaa kuin Helsingissä ja Uudellamaalla:

http://tulospalvelu.vaalit.fi/TPV-2018_1/fi/aanest...

Lyödäänkö vetoa että kun Paavo jää rannalle, saamme kuulla miten hän oli jo matkalla toiselle kierrokselle mutta juuri ennen varsinaista vaalipäivää joku media kirjoitti jonkun jutun tai gallupin joka romahdutti hänen kannatuksensa?

Edit: Myös Satakunnassa on vilkasta ennakkoäänissä mikä viittaa siihen, että Huhtasaaren kannattaa plagioida tämä Paavon selitys.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Väyrynen tulee tekemään loistavan tuloksen. Ei ehkä kuitenkaan pressaksi mutta keskustassa varmasti mietitään josko Paavosta olisi puolueen pelastajaksi.

On jo nyt selvää, että Väyrynen kukistaa Vanhasen ylivoimaisesti. Sen jälkeen alkaa Sipilän lähtölaskenta ja Väyrynen nousee keskustan johtoon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Presidentinvaalien loistava tulos ei juuri mitään merkitse, vai mites Pekka Haaviston loistava tulos muutti maailmaa.

Väyrysestä ei tule puheenjohtajaa, mies on vanha ja menneisyydessä elävä 70-luvun jäänne.

Paljon samaa persujen kanssa, suuret puheet, ja valtaanpäästyään lauhkea lammas.

Toisaalta Venäjän kanssa voitaisiin nopeasti liittoutua, jos se Väyrysestä olisi kiinni, sillä siellä se Väyrysen oikea koti on.

Olihan Ukrainankin sota lännen vika, turhaan siitä Venäjää syyttää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Media auttoi Väyrysen saamaan riittävän määrän kannattajakortteja. Väyrynen vain on sen verran yksinkertainen, ettei ymmärrä, että hänen roolinsa näissä vaaleissa on, jos ei nyt estää Huhtasaaren pääsy toiselle kierrokselle (joka ei tietysti edes onnistuisi Huhtasaarelta), niin ainakin varmistaa, että Huhtasaaren kannattajia siirtyy äänestämään Väyrystä. Säälittävää...

Toimituksen poiminnat