On sanottava kärkevästi Elämän matkalla

Naiset apuun korjaamaan miesten aiheuttamat sotkut

  • Entiset perussuomalaiset Timo Soinin kanssa Huittisten ulkoilmatilaisuudessa
    Entiset perussuomalaiset Timo Soinin kanssa Huittisten ulkoilmatilaisuudessa
  • Mielipide Helsingin Senaatintorilla Ääni työttömälle mielenilmauksessa
    Mielipide Helsingin Senaatintorilla Ääni työttömälle mielenilmauksessa

Kaikki nykyiset hallituksessa saisivat jo jättää työnsä. Heidän tapansa toimia väsyttää suomalaisia, erikoisesti naisia. Ensinnäkin sote. Se aiotaan kursia kasaan heikoin perusteluin ja aineksin ilman, että olisi priorisoitu suurimmat ongelmat sosiaalipuolella.

Esimerkiksi lasten hyvinvoinnin ja turvallisuuden parissa työskentelevät sosionomit ja sosiaalityöntekijät työskenntelevät suuren kuormituksen alla – kaaoksessa. Soliaalipuolella olisi ollut todellista parannettavaa, ihmiset tarvitsevat välitöntä apua ja tasapuolisuutta elämän koettelemuksissa.

Hallitus kävelee siis omalta puoleltaan naisten yli tietäen heidän alansa heikoiksi ajamaan etujaan. Lakko-oikeuteen ei helposti tartuta. Ei, ellei sitten Suomessakin jonain päivänä naisten mitta tule täyteen. Tehtäisiin niinkuin Islannin naiset tekivät 1975. 90 % naisista kävi lakkoon palkka-tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta.

Se tepsi, Islannin yhteiskunta halvaantui ensin. Jos tämä tapahtuisi Suomessakin silloin nousee hampaankolosta myöskin ne vääryydet mitä tämä hallitus tekee työttömille. Kaikenlaista noloa on politiikan ilmapiirissä.

Hallituksen omat naiset ovat alistautuneet viime päivinä laulamaan soteseireenilauluaan. Älkööt nyt kehdatko enempää! Ei ole totta, että sotesta tulisi suurten säästöjen remontti. Kenen kukkarolle muka?

Vuoden 2016 lopussa kävi voimaan ministeri Juha Rehulan saattelema sairaaloiden, terveyskeskusten ja päiväkirurgian toimenpide- ja hoitomaksujen lähes 30 % korotus. Se vaikutti eniten köyhiin, työttömiin ja sairaisiin. Se oli ensimmäinen rahakaappaus, joka luotiin sote-uudistuksen pohjaksi.

Raha ei ole ainoa kortti, jolla pelataan: Suomen yhteiskunntaan hivutetaan päätöksiä, joista syntyy riskiongelmia. Naisten palkat ovat alakantissa kuten nyt ilmitulleiden lastentarhanopettajien ja esimerkiksi perushoitajien.

Palkkakuoppa ja työn kuormitus eivät tule enää houkuttelemaan näille aloille. Lisäksi hallitus teki härskin tempun: Ahmaisi kaikilta julkisen työntekijöiltä lomarahoja kolmeksi vuodeksi. Samaan pakettiin kuuluu lisätuntien teko. Kikyn takia, sanottiin naisille. Todellisuudessa ei, vaan siksi että piika-ajattelu on hallitusmiesten takaraivossa.

Naisten arvon väheksyminen on yleisesti tätä päivää. Naiset ovat mitättömyyyksiä, joita sopii solvata mennen tullen. Tämä tapa on pesiytynyt Suomeen vihakaunaisen kirjoittamisen tultua osaksi arkea. Lähihistoria kertoo, että vuodesta 2008 Jussi Halla-aho alkoi esiintyä median suosiolla viisaana miehenä.

Hän piti lisäksi Scriptaa ajatustensa väylänä, pelotteli Suomea hukkuvasta lännestä. Se tulee siis vääränlaisten ihmisten pakolaisuudesta, joka tuhoaisi länsimaisen kulttuurin. Ihmisvastaiselle populismille alkoi tulla kova noste, silloin Soinin kainalossa oli hyvä mennä eteenpäin.

Halla-ahon tapa kirjoittaa maahanmuutosta ja naisista ei ollut kehuttavaa. Yleensä se on synkkää rutinaa, ellei oteta lukuun hänen härskejä leiskautuksiaan esimerkiksi Tarja Halosesta ja vihervasemmiston naisista maahanmuutto-ongelmiin liittyen.

Halla-aho on kirjoittanut: ” Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.”

Halla-aholla oli jo vuonna 2006 törkypuheita suosittua kansainvälisten tapahtumien puhujaa presidentti Tarja Halosta kohtaan. Halla-aho kirjoitti: ”Äänestän kuitenkin Niinistöä, koska hän vaikuttaa monessa suhteessa järkevältä ja tolkulliselta ihmiseltä. Ennen kaikkea äänestän häntä siksi, että äänestäisin itseään Perkelettä, jos vaihtoehtona olisi Tarja Halonen.”

Tänään vuonna 2018, kymmenen vuotta ”maahanmuuttokriittisten” ilmaantumisen jälkeen halla-aholais-soinilaiset ovat erikoisella tavalla vallan kahvassa maahanmuuttovastaisuudellaan. Takiaisasemassa olevat siniministerit erityisesti. Osa persuista tarvittiin siis sotepakon takia muttei Halla-ahoa, Huhtasaarta ja Hakkaraista.

Mikseivät he kelvanneet kumppaneiksi niinkin neutraalissa asiassa kuin sote? Viime vuonna kesäkuussa tapahtui siis arvoviilaus hallituksen keskusta/ kokoomuslaisissa. Silloin vain oikeiden arvojen miehiä kelpuutettiin hallitusjatkoon. Huomattavaa on ollut, että soinilais-halla-aholainen yhteinen maahanmuuttovastaisuus on kuitenkin saanut tämän hallituksen siunauksen. Että se niistä arvoista.

Hallituksen ja oikeuslaitoksen avulla sallitaan maahantulleiden ahdinko ja kyseenalaiset toimenpiteet - ”maasta ulos lemppaukset.” Vuoden 2015 kansainvaellus toi lähes 35 000 pakolaista pienessä ajassa Suomeen. Hallituksen toimet silloin olivat pelokkaita. Ei uskallettu ottaa vastaan varsinkaan nuoria miehiä. Työllistyessään he kuitenkin tarvitsevat vähiten yhteiskunnan tukia.

Tämä hallitus ei uskaltanut tehdä poikkeuslakia vaan Suomen pitää orjailla EU:lle niissä päätöksissä kun pakolaisa jaetaan. Tuntemattomat naiset sensijaan, auttajat eivät antaneet pelolle valtaa vaan talkootyöllä tehtiin ihmeitä. Rapaa satoi niskaan joka taholta. Pilkasta tuli hyväksyttävää politiikassa ja arjessa. Ainoastaan Suomen evankelisluterilainen kirkko on ollut rohkea ja vakaa ihmisoikeuskysymyksissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Oli kyllä semmoinen itkuvirsi että oksat pois. Paskimmat kansalaiset sataan vuoteen.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

"Paskimmat kansalaiset sataan vuoteen."

Niinpä niin Pylkkönen. Minun mielestäni suomalaiset ovat maltillisia ja varsinkin naiset jotka tietävät, että lakkoon ei voi ryhtyä. Huonoa on, että hallituksessa ei ymmärretä, että varsinkin terveyden- ja sairaanhoidontyöt tehdään halvalla ja tehokkaasti. Siksi oli hyvin typerää ahmia julkisen alan naisten kesälomarahoista ja teettää jatkuvasti ylityötä.

Naiset eivät ryhdy lakkoon Suomessa palkkojen takia sillä palkkatason nostamisesta huolimatta jää urakkavauhti ja stressi työstä. Mutta rohkeille on parempaa näkyvssä! Jo vuoden verran on ollut näkyvissä ilmiö, että hoitajat hakeutuvat Norjaan ja Ruotsiin.

Välitysfirmat käyvät ahkerasti Suomesssa ja vievät mukanaan ruotsinkielentaitoisia - ei ainoastaan sairaanhoitajia vaan myöskin terveydenhoitajia. Perushoitajista on aiemmasta poiketen myös puute. Järjestetään joustavat työajat, matkaliput ja asuminen ilmaiseksi. Palkkakin on ihan yes verrattuna Suomen palkkoihin ja urakkatyötahtiin.

Itkuvirsi voi muuttua iloksikin, saas nähdä . . .

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Entä kuka auttaa naisia, joista on tullut autettavia. Itse olen tehnyt vapaaehtoistyötä orpolasten ja naisten hyväksi Venäjällä. Meille ammattilaiset opettivat, että tunteet on pidettävä erillään. Muuten itsestäsi tulee autettava.

2015 jälkeinen aika on mielenkiintoinen, kun olen seurannut facebook ryhmää RHC, jossa Naiset käyvät toistensa kimppuun ja todellisia auttajia on bannattu ryhmästä. Kunnon kissa tappelua.

Monella siellä on oma lehmä ojassa. Monella suuri sydämmellä on tullut auttamisesta "ei tää kivaa olekkaan" taakka, jakaessaan asuntonsa ja elämänsä.

Ei sen puoleen, eri asiantuntijat pohtivat jo kuumeisesti nk. taakanjakoa, ensi kesälle tapahtuvaa massiivista pakolaisaaltoa silmällä pitäen.

Näemme taas raastavia ihmiskohtaloita, kun Naiset auttavat.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Risto Laineelle. Oho, että kissatappelua ja oma lehmä ojassa?

Jos pakolaisaalto on taas tulossa silloin SPR on jo varautumassa siihen sekä Helsingin yliopisto joka aloitti 2015 kursseja Suomen kieli sanoo tervetuloa. Se on tarkoitettu kaikille maahantulleille.

SPR:n auttajat ja vastaanottokeskusten työntekijät olivat aivan eri ryhmä kuin tavalliset vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset olivat pieni ryhmä josta SPR kyllä kiinnostui ja olisi valjastanut itselleen. Eivät menneet koukkuun mutta tekivät SPR:lle kyllä suuren palveluksen jonkin aikaa. Varsinaisissa vastaanottokeskuksissa oli paljon miehiä töissä, että en minä erottelisi, että "raastavat ihmiskohtalot" kiehtoivat. Raha se on joka houkuttaa.

Tästä yhdestä pakolaisaallosta olisi pitänyt oppia, että Suomi palauttaisi rajatarkastukset. Mutta kun se ei sovi järjenkäyttöön kaikenlaiset rajanylitykset ovat mahdollisia. Niin makaa kuin petaa.

Juhani Vehmaskangas

Heti kun näin blogin otsikon eilen niin teki mieleni kommentoida. Mutta en heti ensimmäisenä rohjennut tai kehdannut, tai molempia.

Tuo otsikko siis on: "Naiset apuun korjaamaan miesten aiheuttamat sotkut" ja siinä mielessä tuli heti mieleeni kysymys - mihin niitä naisia tuossa tarvitaan kun "minä" olen olemassa?

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Juhani Vehmaskangas! Anna palaa! Tässä blogissa on paljonki mikä jurppii ihmisiä, sinuakin.

Toimituksen poiminnat