Kovaa kyykytystä: Piikki tai potkut

Sote-hoitajien eilinen (20.4) mielenilmaus alkoi rautatieasemalta ja päättyi eduskuntatalolle. Suoraan ylätasanteella seisovan Pekka Puskan eteen. Siellä hän seisoi tuimana kuin ukko-ylituomari. Eipä tohtinut laskeutua alas. Puska oli sensijaan kommentoinut Svenska Nyheterille: Hän on sairaiden ja haavoittuvaisten asialla. Hotajista viis, heidät on rokotettava pakolla ja sehän on jo toiminut tähän asti kun työnantajat ovat uhkailleet, kiristäneet ja pelotelleet. Eräs marssilla ollut kertoi, että työnvälitysfirma Seure on myöskin tempautunut tähän massahysteriaan mukaan. He eivät rokottamattomia hoitajia ota välitysfirmaansa.

 

Maaliskuun 1. päivänä tuli siis uusi tartutatautilaki voimaan, joka koskee hoitohenkilökuntia. Pääongelmat ovat hoitajien mielestä, että esimerkiksi nuoret hoitajat altistuvat tehottomaksi koettujen influenssarokotuksen haittavaikutuksille 40 kertaa elämässään. Pahin näistä on ollut ns sikapiikki, josta lukuisat henkilöt sairastuivat narkolepsiaan 2009-2010. Vuoden 1948 Nürnbergin sopimuksessa on kuitenkin pakon tai kaansanmurhan(genocide) kieltävä laki, jossa sanotaan: ”minkäänlaisia lääketieteellisiä toimenpiteitä ei saa tehdä kertomatta potilaalle kaikista mahdollisista sivuvaikutuksista ja haitoista eikä ilman potilaan tai hänen edustajansa kirjallista suostumusta”.

 

Uusi soteuudistus luo turvattomuutta terveydenhoitohenkilökunnalle erityisesti ja sen lisäksi pakkorokotukset ajavat heidät toiselta puolelta ahtaalle. Kaikki rokottamattomat hoitajat tai sotehenkilöt pannaan kilometritehtaalle, sillä työnantajilla ei tule olemaan korvaavia töitä elleivät esimerkiksi kätilöt, jotka tekevät työtä kaikkein haavoittuvaisempien kanssa suostu esimerkiksi siivoilemaan vessoja ja ajelemaan siivouskonetta taikka ruohonleikkuria. Pakkorokotusaalto on tullut siis synnytyssaleihinkin. Siitä huolimatta vaikka siellä kunnioitetaan ja pelastetaan äitien ja pienokaisten henkiä joka päivä. Influenssarokotteilla ei ole mitään virkaa sen rinnalla miten korkeaa aseptiikkaa kätilöt pitävät yllä.

 

Onko näin unhotunut miten karvaan kalkin unkarilainen lääkäri Ignaz Philipp Semmelweis joi vakuutellessaan mikä on lapsivuodekuumeeseen sairastuneiden äitien ja lasten kuolinsyy? Se oli tartuntatauti. Vasta kauan hänen kuolemansa jälkeen hänen teoriaansa uskottiin. Vastasyntyneiden ja äitien kuolemantauti levisi visvaisen eritteen kautta, joita lääkärit toivat ruumiinavaussaleista käsissään. Semmelweis vaati 1847 alkaen, että kädet on pestävä kloorivedellä. Häntä ei uskottu, lääkärien iso ego ja pimeys eivät eivät antaneet periksi, että myöskin välineet ja hoitovaatteet on pidettävä puhtaina käsien lisäksi jokaisen hoidettavan välillä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu