Haarukoitko itsesi hautaan vaiko Tomin matkaan?

Nyt Suomessa on ruokavallankumous, on tarjolla uutta. Syödään melkein samaa ruokaa kuin ennenkin mutta eri formissa. Suomen ehkä suosituin mies, elämäntapavalmentaja, judomestari, Australiassa asunut Tomi Kokko tarjoilee uutta elämäntapaa ruokamuutoksen lisäksi. Aamu- ja iltarutiineja, kiitollisuutta ja valintaa heittäytyä positiivisten ihmisten matkaan.

Ourasormus kimaltelee hänen sormessaan, hän henkuu kun hän katsoo Porin Pripolin salintäyteistä yleisöä. Hän on itsekin hämmentynyt. Se tapahtuu kerta toisensa jälkeen. Alkuviikolla oltiin Kokemäen Ali-Ketolassa, sitten Harjavallassa, aiemmin Huittisissa. Hän käy Suomen 107. kaupungissa näinä aikoina.

Tomi Kokko on pannut vanhat konstit uusiksi muutenkin, hän ottaa matkaan vain ne, jotka tulevat vapaaehtoisesti. Ne sohvaperunat ja senioritkin – heidät, jotka eivät halua viikatemiehen matkaan. Hän sanoo luennon aluksi, että mikä sopii minulle ei sovi teille kaikille, sitten täytyy säätää.

Tomille näyttää sopivan osin epileptikoidenkin käyttämä ketogeeninen ruokavalio. Se toimii suuresti parantavasti Tomi Kokon kokemuksen mukaan. Nyt on siis aika sytyttää tulet vanhalle, on aika ottaa selvää uudesta elämäntapailmiöstä.

Miten kovaa treenavasta huippu-urheilijasta tuli sairas mies? Tomi kertoo, että kun elinvoima loppui maittavasta ruuasta huolimatta kuumejaksot seurasivat toisiaan sekä keuhko-ongelmat, antibiottikuurit, suolisto-ongelmat ja lopulta uupuneisuus, joka ei parantunut nukkumalla.

Tomi kertoi, että tarvittiin terapeutteja enemmänkin ennenkuin hän toipui hiljalleen, puolessa vuodessa. Ja parasta on ollut se, että hän muutti Austraaliaan. Mutta sielläkään vastoinkäymiset eivät hellittäneet ensin. Bataattipellon isäntä ajoi häntä traktorilla takaa, oli häijy, että hän tekisi lujemmin töitä. Sitten tuli lopputili.

Tomi haki töitä ankarasti ja viimein hän onnistui. Ja sitten – kaikkein parasta ikinään, mitä hänelle on sattunut, hän sai työpaikan jätskikioskista. Siellä hän takahuoneessa luki itsensä personaltreineriksi 11 dollarilla. Neljä vuotta sitten hän tuli takaisin Suomeen.

Tyhjin käsin. Eräänä aamuna hän sanoi autoilijaisälleen: ”Saanko keittää sinulle aamukahvin mukaan?” Myöntävä vastaus. Puolenpäivän aikaan hänen isänsä soitti: ”Mitä siinä kahvissa oli?” Paljon on tapahtunut Tomin isälle, vielä kummenpia nuorelle Tomille. Tänään hän on kenties Suomen suosituin ihminen. Syy: Hän käy vuoropuhelua ihmisten kanssa. Toukokuun nettikurssi alkaa huomenna.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu