On sanottava kärkevästi Elämän matkalla

Asiapuheella vaiko hutunheitolla eduskuntavaaleihin?

  • Varikset 2018
    Varikset 2018

Vuoden 2017 kuntavaaleissa odottelin saavani 10 ääntä. Sain mykistävän paljon ja vielä enemmän tuli Kokemäen kokeneille sekä uusille ehdokkaille. Seuraavana päivänä tajusin, että nyt on vastuun paikka. Alun kauhun jälkeen mielentilani muuttui kiitollisuudeksi äänestäjiäni ja Einari Grundströmiä kohtaan, joka oli saanut minut järkiini koskien ehdokkuutta.

Nyt olen valtuutettu ja sivistyslautakunnassa. Olen yrittänyt olla tunnollinen ja aktiivinen. Mielestäni sen täytyy näkyä avoimesti, että kuntapolitiikalla on vaikutusta. Ei edes ideologia eikä poliittinen vehkeily ollenkaan saa estää järkevien ratkaisujen syntymistyä. Hyvä esimerkki on, että sivistyslautakunta teki yhteisymmärryksessä parhaan ratkaisun: Kokemäelle saadaan ihannepäiväkoti ja aivan oikeaan paikkaan kuten päiväkotien henkilökunnat olivat toivoneet.

Juuri nyt olen uuden haasteen edessä. Kokemäen Vasemmistoliitto on asettanut minut eduskuntavaaliehdokkaaksi. Menneinä vuosina meillä on ollut ryhmässä hyväntahtoinen tunnelma. Siksi oli hyvä sanoa: Kyllä lähden! Se on erittäin tärkeä poliittisessa ryhmässä, että viihdytään: Arjessa, erilaisissa juhlissa ja nyt kun Rantalan remonttityöt ovat vielä kesken.

Kuinka sitten itse vaalityö lähti käyntiin Kokemäellä? Ensinnäkin puheenjohtaja Juhani Oksanen puhui kannustuksen sanoja, että en ole yksin. Hän muistutti minua vahvuuksistani ja oikeuksista, joita minulla on uuden ajan vasemmistolaisena: Sanan- ja omantunnonvapaus kaikissa tilanteissa kuten kirjoittamisessa, äänestämisessä ja vasemmiston kokouksissa.

Tällä hetkellä olen aivan fiiliksissä! Ennestään tuntemattomat vain ilmaantuvat yhtäkkiä vaalityöhön. Neuvot laitamme heti käytäntöön. Oma osuuteni on, että käyn kuulemaan vanhemmilta konkareilta miten olla vasemmistolainen: Ennenkaikkea ihmisten ja rauhan puolesta. Enimmäkseen senioreilta on tullut kannustusta: Jatka niin kuin tähänkin asti: Ole kirjoittaja, ole mediassa näkyvillä.

Juuri tällä hetkellä median kautta laitetaan jo vasemmistolaisille maapallon kokoinen taakka. Erikoisesti vihreä maailmanparannus on paha. Ilmastomuutoksen kova torjuminen olisi siis ”viherpiipertäjien” syytä. Tuon nimittelyn on ensinnäkin lanseerannut eräs kova oikeistolainen aikoinaan. Kaiken muun leimaamisen lisäksi vasemmisto sopii ottaa narskuteltavaksi tarpeen tullen.

Jopa päämnisteri Sipilä, joka ponkaisi vaalintoa keskustalle jokin aika sitten väitti vihervasemmiston syyksi yhtä ja toista. Mutta kuinka pitkälle pääministerin hutunkeitto kantaakaan? Nuo meihin liitetyt haukkumanimet ja vääristelyt ovat yleensä pelkkä olkiukko tai toisin sanoen selvästi näkyvä, täysin vaaraton variksenpelätin. Ei sitä vaivauduta edes ampumaan alas, ettei turhaan pöllyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Onnea ja kohtuullisesti menestystä vaaleihin.
Ihan ilmatteeks parhaat iskulauseet, mitä keksin:
Tarja pitkälle - Suomen parantaja eduskuntaan!
(Jos siis vähän supistaisit tuosta maailmanparantamisesta)
Vihervasemmistolainen Tarja - piikikkäin nainen jota voit äänestää!

No ei nyt sentään ihan ilmaiseksi. Jos käytät noita, jolloin tietenkin pääset eduskuntaan, niin tarjoat pullakahvit siellä.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Hei Risto! Ihan innostun. Oletko sinäkin tulossa eduskuntaan? En tiennyt. Mistä vaalipiiristä? Kyllä me varmasti molemmat sinne pääsemme sillä olemme sävyisän näköisiä.

Mutta nyt kysyn oletko ärsytettynä vaarallinen ja periksiantamaton vastustaja? Jos, se on sitten jonkinlainen merkki, että intohimoa on maailmanparantamiseen.

Kiitos noista parista vinkistä. Vien ne suureen naiskomiteaan näytille mitä pikimmin.

Ja sitten tilaan vielä sinulta 3 viikkoa pyörivään kuvaan Satakuntaa koskevan sloganin. Satakunta täytyy pelastaa! Se ei saa joutua paloiteltavaksi muihin maakuntiin. :)

Niin, tarjoan ne kahvit eduskunnassa vaikka ovat erittäin tyyriitä siellä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Oletko sinäkin tulossa eduskuntaan?"
Vain kahveille sinne.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Piti sanoa vielä Risto. Olen huononlainen koko maapallon ja ilmastomuutoksen parantaja. Mutta jospa se annetaan anteeksi sillä olemme pienen maatilan ja metsien kanssa tehneet kauan töitä. Mieheni on varsinainen tekijä, minä puolisavolaisena piällysmies. Hienosti hoidetut metsät tärväsi senjälkeen Tapani myrsky ja se toinen ukko-myrsky - en muista nimeä - hoiteli loput.

Toimituksen poiminnat