*

On sanottava kärkevästi Elämän matkalla

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaaliväittely

Suomi ja kansa ensin vaiko Euroopan unioni ja Nato?

Kansanliikkeiden presidenttiehdokkaat Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen alkavat olla taisteluvaiheessa keskenään tulevan kahden vaalikampanjaviikon aikana. Tuskin heillä tulee olemaan yhtä ystävällistä sanaa toisilleen sillä niin kaukana ovat heidän Suomea koskevat linjansa.

Clintonin ja Trumpin viimeinen kohtaaminen oli täynnä tunnetta

Presidenttiehdokkaiden viimeisessä kohtaamisessa ennen vaalipäivää jätettiin jälleen kättelyt väliin ja siirryttiin suoraan asiaan. Kättelyä ei myöskään tapahtunut väittelyn lopussa.

Kootusti muutamia huomioita käydystä vaaliväittelystä.

Ennakkotunnelmat viimeisestä vaaliväittelystä

Hillary Clinton ja Donald Trump kohtaavat aamuyöstä Suomen aikaan viimeisessä presidentinvaaliväittelyssä vaa'ankieliosavaltio Nevadassa. Las Vegasissa järjestettävä vaaliväittely keskittyy pelkästään ulkopolitiikkaan, teemaan jossa ehdokkaille on selkeimmät erot.

Rima oli asetettu valmiiksi matalalle mutta Trump alitti sen silti

Republikaanien Trumpilla sininen kravatti ja demokraattien Clintonilla punainen puku. Näistä lähtöasetelmista ehdokkaat käynnistivät ensimmäisen vaaliväittelynsä. Värivalinnat olivat tietoisia. Ääniä näillä ei tule mutta ovat Yhdysvaltain politiikassa perinteinen osoitus ehdokkaan "kyvystä" ylittää puoluerajat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä